fredag 23 mars 2012

Besök av familjen Dellani

I tisdags fick vi besök av Annika, Madelein & Alfons som var på väg till Skåne. Det var jättetrevligt att träffa dem igen & Alfons som var exakt 11 månader har verkligen växt sedan vi såg honom sist på hans namnfest.

Vi hoppas vi får träffa dem igen på Dantes dop 5 maj. :)


tisdag 20 mars 2012

Läkarkontroll

Idag har vi varit på BVC och en barnläkare har kollat Dante om allt verkar vara som det ska. Det är en standardkontroll som görs mellan vecka 6 - 8. Hon hittade inga fel på honom som tur var. Han vägdes och mättes också som vanligt. Idag vägde han 6235 gr och var 61 cm lång. Huvudomkretsen var 42,2 cm, vilket är 6,2 cm större än vid födseln. Han växer fortfarande mycket och ligger en bra bit över normalkurvan både vad gäller längd och vikt. Börjar bli tung att bära på men är en sådan goding nu när han börjat le. Fortfarande lite förkyld, men inte så farligt så länge man ger honom näsdroppar och använder snorsug med jämna mellanrum.

söndag 18 mars 2012

Diverse Dante-bilder från senaste veckan

Dante har under senaste veckan lärt sig att le och han visar det mer och mer. Jättemysigt!!

















Han är dock inte alltid glad:

 















Ikväll har vi Dantes farbror Christoffer på besök och Dante bara sover.




Fler presenter

Glömde att skriva att vi också fick fina blommor, en mamma-barn bukett, från gammelfarfar Yngve och Gudrun i helgen...

...och så fick vi coola kläder ifrån farmor Birgitta och farfar Kent.


Lite förkyld

Dante sover gott i pappas knä. Han har blivit lite förkyld så vi har gett honom lite näsdroppar för att rensa näsan så han får luft. Har bubblat lite saliv ur munnen som vi ev tror beror på halsont. Hoppas han inte blir värre.

fredag 16 mars 2012

Dop preliminärbokat!

Idag har vi preliminärbokat datum för dop. Troligtvis blir det lördagen den 5 maj i Norra Kedums kyrka, men det är inte spikat ännu. Måste kolla läget med närmsta släkten först.

Vi bestämde att det är bättre att ha dopet i närheten av där vår släkt bor, istället för att ha det här i Göteborg, då det ändå är släkten i första hand som är inbjudna. Vi valde mellan Skara Domkyrka och Norra Kedums kyrka. Vi kom fram till att Skara Domkyrka är för stor, så det skulle inte kännas lika personligt och mysigt att ha dopet där, så det fick bli Norra Kedums kyrka som dessutom ligger väldigt nära Fredriks föräldrars hem.

Följer ni länken så kan ni se hur kyrkan ser ut.
http://www.kyrkokartan.se/058177/images/58177_91225159

Föräldragruppsträff nr 2

I onsdags var vi på föräldragruppsträff för andra gången. Det var ytterligare två mammor och två bebisar med denna gången, så vi är en stor grupp på 10 bebisar + föräldrar. Denna gången var det bara en pappa med, vilket var Dennis som är pappa till den andre Dante i gruppen. Fredrik följde inte med då han var förkyld och inte ville riskera att smitta de andra barnen. Denna gången diskuterade vi hur man ska börja introducera mat för barnen. Man kan börja låta dem smaka lite lite redan efter 4 månader. Då menar de att man t.ex. kan doppa fingret i maten man själv äter och sedan låta bebisen smaka på fingret, så man ska inte ge dem skedvis med mat så tidigt utan det får man börja försiktigt med omkring 6 månaders ålder.

På föräldragruppen brukar vi brukar sitta i ett rum med soffor och stolar som står runt en stor mjuk dyna med upphöjda kanter eller vad man ska kalla den. Nedan ser ni Dante, Dante och Alexander som ligger på den.

Dantes första resa & 4 generationer x 2

I helgen gjorde Dante sin första lite längre resa. I lördags var vi i Skövde & hälsade på Dantes gammelfarmor (min farmor) Ingrid och mina föräldrar.  Dante var på sitt bästa humör och log flera gånger när han satt i gammelfarmors knä. När vi satte på honom Lisbeths fina stickade tröja och sockar samt jeans till det, så somnade Dante och sedan sov han resterande delen av eftermiddagen. Så när vi skulle ta kort med 4 generationer (Dante, mamma Ulrika, morfar Jan-Olof och gammelfarmor Ingrid), så sov han djupt och var omöjlig att väcka. Gammelfarmor tyckte han var tråkig som bara sov, men som tur var hade han ju varit lite vaken i början av besöket. Kommer ju bli fler besök, så då hoppas vi på att Dante är lite mer vaken så gammelfarmor får leka & gosa lite mer med honom.


4-generationer. Dante, mamma Ulrika, morfar Jan, gammelfarmor Ingrid


En sådan här fin mysdress och pikétröja fick Dante av gammelfarmor Ingrid

Ett av Dantes första riktiga leenden

Det är mormor Evy som är så rolig. :)

Lördagskvällen spenderades hos Fredriks föräldrar i Norra Kedum där vi åt räkmackor och tittade på finalen i melodifestivalen. Loreen med låten Euphoria vann som vi hade hoppats.

På söndagen kom sedan Dantes gammelfarfar (Fredriks farfar) Yngve & Gudrun på besök. Då åkte Lisbeths stickade tröja på igen så han skulle vara fin.  Denna gången lyckades Dante hålla sig halvt om halvt vaken under fotograferingen iallafall, men sedan somnade han. Vi började misstänka att tröjan var så varm och skön att det var därför Dante somnade så gott. Dante fick pengar i present av Yngve & Gudrun så han kan köpa sig något kul. :)


4 generationer igen. Dante, pappa Fredrik, farfar Kent och gammelfarfar Yngve.






torsdag 15 mars 2012

I fredags...

...var vi & hälsade på Lotta, Ebba-Stina & Ilse. Jag köpte med mig sushi till mig & Lotta. Det var första gången sen april förra året som jag åt sushi igen. Mums var det. Lotta & Ebba-Stina hade bakat god sockerkaka till efterrätt som också var jättegod. Vi fick en hel kasse med begagnade kläder i storlek 62 & 68 av Lotta. Supersnällt. Innan vi åkte hem tog vi lite foton på allihopa. Dante gillade det. Han har precis börjat le, vilket är så mysigt.


Dante gillar att sitta hos Ebba-Stina

torsdag 8 mars 2012

BVC-besök

Idag var vi på BVC igen för att mäta och väga Dante. Senaste veckan har vi inte gett honom någon ersättning alls, så det var spännande att se om han gått upp mycket i vikt. Han är nu drygt 5 ½ vecka och väger nu 5750 gr och har blivit 61,5 cm lång. Ligger fortfarande över normalkurvan. Han växer fort, vilket märks både på längden och vikten. Börjar bli bra träning för mina och Fs armar att bära omkring på honom hela dagarna. :)

Bebisbesök

Igår fick vi besök av vår fina vän Frida och hennes lilla bebis Ebba. Ebba som är 6,5 vecka äldre än Dante är en jättesöt liten tjej som precis igår blivit av med sin Frejka-byxa som hon varit tvungen att ha i flera veckors tid pga höftluxationen som hon drabbats av. Toppen att det finns sådana hjälpmedel. Troligtvis kommer nu Ebba aldrig få några problem med sina höfter, vilket hon kunde ha fått annars och hon inte behandlats.

Jag och Frida fikade och pratade om allt möjligt medan Dante satt i babysittern och tittade på oss och Ebba låg i babygymmet och verkade nöjd & glad. Ebba visade tendenser till att vilja försöka vända på sig från rygg till mage, så det dröjer nog inte så lång tid nu till hon kan göra det.

Efter fikat så hade vi en liten fotosession med Ebba och Dante på den vita lurviga mattan. Ebba och Dante verkade inte så intresserade av varann, även fast vi lade dem tätt intill varandra, men de satte igång att prutta ikapp. Bebisar kan verkligen prutta precis lika högt som en vuxen och det lät verkligen kul när de båda låg där på mattan och gav ifrån sig flertalet rejäla pruttar. :) Här kommer några bilder på dem:



Actionbild. Dante kanske blir en karatekille.
Ebba ser dock inte så impad ut.


Present på posten

I förrgår fick vi ett paket på posten som det stod skrivet Dante på över hela paketet. Det var en present från familjen Dellani utanför Örebro. De skulle egentligen varit med på barnvagnspromenaden i helgen, men kunde tyvärr inte komma pga lille Alfons inte var helt på topp efter en rejäl maginfluensa. Presenten innehöll jättetuffa kläder till Dante och jättebra att de var i storlek 68, då Dante växer som gräs just nu. :) Stort tack!!

tisdag 6 mars 2012

Fika på BelParc & promenad med Fb-mammorna

Idag var det första gången jag & Dante var själva iväg på utflykt utan pappa F. Det var allt lite nervöst.

Vi blev ett stort gäng på 9 mammor & 9 bebisar. Kändes som vi verkligen var mammamaffian som invaderade BelParc. De öppnade ett stort rum till när vi kom så att vi alla skulle få plats med barnvagnar & allt.

Allt gick fint under fikat & Dante låg själv i vagnen & tittade under tiden, så mamma kunde dricka sitt kaffe i lugn & ro & ha lite mammasnack med de andra. Jättetrevligt var det. Sedan ammade vi lite vid fikabordet & därefter bytte vi blöja på toan. Självklart så kissade Dante ner sig själv på skötbordet så vi fick byta alla kläder. Hade slängt med en pyjamas som var lätt att ta på, så den fick det bli. Tur också att vi lagt ner plastpåsar i skötväskan så man hade något att lägga de blöta kläderna i. Man lär sig efterhand vad man kan behöva ha med sig.

Promenaden & bilfärden hem sedan gick bra. Känns skönt.

Nästa gång vi ger oss ut själva kommer jag nog inte vara lika nervös. Hoppas jag iallafall. :)

söndag 4 mars 2012

Fika med några vänner från jobbet

Idag kom Karin L, Karin S, Hanna och Therese, allihop kollegor och en fd kollega från jobbet, och hälsade på. Det var jättetrevligt! Var ett tag sen vi sågs och det är kul att börja träffa lite vänner igen efter att man nu varit nästan isolerad under 5 veckors tid. Det är iofs vårt eget val att vi varit isolerade, då vi dels behövt tid för att anpassa oss till det nya livet som föräldrar, få igång amning och komma in i rutinerna, men dels också för att det är så himla mycket influensor och andra sjukdomar som går nu. Framöver ska vi dock börja bli lite mer sociala igen.

I morse bakade jag en kaka inför fikat vars recept jag hittat på Coops hemsida. Stackars Dante var ganska kinkig under morgonen, så F (som själv var jättetrött) hade fullt upp med att trösta och försöka hindra honom från att gråta medan jag bakade och sedan tog en snabbdusch. Det lät gott med sockerkaka med hallon, choklad och marshmallows. Tyvärr märkte jag när vi skulle fika att de 30 minuter som det stod i receptet att den skulle vara inne i ugnen inte hade varit nog, så den var jättekladdig i mitten. Det var ju synd, men den gick att äta iallafall. :)

Vi fick jättefina presenter av tjejerna, se bilden nedan. Många bra saker som vi kommer få användning för framöver. Stort tack!!

Badbok, haklapp, skedar och skål samt en fin fotoram fick vi
av Karin, Karin, Hanna och Therese. Stort tack!!
Efter tjejerna gått sov Dante kanske 10 min i sin spjälsäng sedan började han gallskrika. Det visade sig att blöjan hade läckt så han var blöt i bak på ryggen och sedan var han hungrig, så jag bytte kläder och blöja på honom så snabbt jag kunde medan han var helt förtvivlad och skrek så han blev röd i ansiktet. Försökte trösta honom så gott jag kunde men inget hjälpte förrän han fick amma igen. Då blev han lugn och efter att ha ammat en stund så somnade han gott igen och sov nästan 2 timmar i sträck, då jag passade på att äta lite, slänga in en tvätt i tvättmaskinen, blogga & surfa lite.

Hoppas på en lugn & skön kväll. F som tyvärr fick rycka in & jobba idag kommer hem efter kl 22, men då ska han direkt isäng för han börjar jobba tidigt imorgon bitti igen. Dante får vänta till måndag eftermiddag innan han får mysa med pappa igen. Natti natti!

Promenad i solen på Eriksberg

Igår blev det en barnvagnspromenad med Lotta, Martin, Ebba-Stina & Ilse i solen på Eriksberg. Det var härligt även om vinden gjorde det lite kyligt i skuggan, så därför blev det en fikapaus inomhus på ett fik med utsikt över älven. Jättemumsiga bakverk hade de på fiket, så dit går vi gärna igen. Mysigt att träffa Lotta & Martin med familj.

Dante fick en jättefin mysdress i present, direktimporterad från Portugal. Bra stor storlek också, vilket är toppen då Dante inte har så mycket kläder i större storlekar, alltså storlek 62 & uppåt. Tack så jättemycket!

Dante kommer bli jättefin i denna dressen

torsdag 1 mars 2012

F är nu officiellt Dantes pappa

Idag var vi & besökte familjerätten & F & jag fick skriva på papper att F är Dantes pappa & att vi ska ha gemensam vårdnad, så nu är Dante officiellt vårt gemensamma barn.

Underbart vårväder, ca 8 grader varmt & sol. Hoppas det fortsätter så!