lördag 30 juni 2012

22 maj 2012: Mamma-bebis-picknick vid Sannegårdshamnen

Den 22 maj var vi ute med ett gäng mammor och picknickade vid Sannegårdshamnen. Det var några stycken av fb-mammorna plus Jenny med lille Sixten. Jenny är sambo med Henrik, en kollega på Frejs, så det är på julfesterna på jobbet som vi lärt känna varann. Så trevligt att träffa andra mammor och ha det gott, så länge bebisarna är nöjda och glada.
Jennys och Henriks lille Sixten i Dantes mössa
 


Dante ligger på filten och njuter :)
 

Åsa och Elin med deras småttingar
Therese och lilla Tuva som badar fötterna
 

18 - 19 maj 2012 resa till Mellerud & sedan Kungshamn

18 maj 2012 tog jag och Dante Subarun och åkte upp till Vita Sandars camping i Mellerud. Fredrik kunde tyvärr inte följa med då han skulle på fest hos en jobbarkompis.

I Mellerud var mina föräldrar (Dantes mormor & morfar) & campade i sin husvagn med sina vänner. Vi stannade & grillade med dem & sov över i deras husvagn. Dantes första natt i husvagn. Gick ganska bra att sova där även om Dante vaknade ungefär varannan timme hela natten. Vädret var fint men ganska blåsigt & kallt.
Dagen efter åkte vi sedan till Kungshamn där Dantes farmor och farfar campade i sin husvagn. Pappa Fredrik mötte upp också, då han kom i vår andra bil (Ford Fiesta ST) från Göteborg. Vi åt räkor och mådde gott i deras husvagnstält och Dante provade sin matstol som vi köpt på IKEA för ca 200 kr (inkl dyna) till honom. Han satt väldigt framåtlutad i stolen, då han ju inte kan sitta upp själv ännu, så det såg ju inte jättebekvämt ut.

fredag 22 juni 2012

Några bilder från Dantes dop 5 maj 2012

4 generationer på Ulrikas sida (Gammelfarmor Ingrid,
morfar Jan, mamma Ulrika och Dante
 

Dante hos Gammelfarmor Ingrid
 

Dante hos Gudrun, gammelfarfar Yngves fru
 

torsdag 21 juni 2012

Köpt ny bilstol

Vi köpte en ny bilstol till Dante för ca två veckor sedan. Det blev en Britax Multi-Tech II. Vi beslutade oss för den efter att vi googlat bilstolstester & läst utvärderingar på forum om vilken stol som passar bra i en Subaru Legacy som vi har. Tydligen ska det vara samma stol som Volvo säljer som deras bilstol, men att det är billigare att inte köpa den via Volvo. Jag har själv ingen aning om det är sant, utan det är bara vad jag läst på nätet.

Det är inte riktigt dags att byta stol för Dante än, men då det var 33% rabatt på stolen på Jollyroom.se passade vi på att köpa den redan nu.

Idag provade vi & sätta Dante i den. Då såg man verkligen att han fortfarande är lite liten för att sitta i den. Blir nog efter sommaren som han kommer få åka i den som tidigast.

onsdag 20 juni 2012

16 maj 2012: Babymassage på Röhsska samt besök hos Frida i Floda

Jag och Dante var först på babymassage på Miini biblioteket på Röhsska museet tillsammans med tre andra mammor jag känner från föräldragruppen och från familjelivsgruppen (fb-mammorna, som jag brukar kalla dem). Det var en tjej från Magplasket som ledde massagen. Vi skulle bara lära oss att massera benen. Dante blev trött efter redan ett ben, så då fick vi avbryta och sätta oss och amma istället och se på de andra när de masserade ben nr 2.

Efter massagen tog vi bilen och hämtade upp Johanna Holm (numera Håkansson) och hennes lilla Sigrid och åkte ut till Frida Hesslegård och lilla Ebba i Floda. Tanken var att vi skulle äta/fika på deras stora nybyggda altan, men då vädret inte var så bra så fick vi nöja oss med att kika ut på den genom deras fönster. Fin och jättestor var den iallafall. Kommer vara toppen för dem när sommaren och värmen kommer.

Sigrid, Ebba och Dante lekte på filten medan vi mammor satt och åt supergod soppa som Frida hade lagat och senare lite fika.

tisdag 19 juni 2012

Mammaledighetsstress, finns det?

Hur kan man vara stressad när man är mammaledig? Trodde aldrig man skulle kunna bli stressad när man är mammaledig, men det kan man.

Jag har känt mig stressad den senaste tiden för det finns så mycket roligt man vill göra och så lite tid att göra det på eller att tiden går alldeles för fort. Så känns det i allafall. I-landsproblem helt klart, för det är ju inte så att det är några tråkigheter som är orsaken till min stress. Man vill ju även passa på att göra sådant man inte hinner eller ta sig tid till när man jobbar. Här är ett urval av allt jag skulle vilja göra som jag försöker hinna med, men mycket prioriteras bort pga tidsbrist (OBS listan är inte skriven i någon prioritetsordning):
 • Viktigast! Ha kvalitetstid med Dante och ta hand om honom och njuta av varje sekund av mammaledigheten. Dante är alltid prio ett och jag tar alltid hänsyn till hans bästa i allt jag gör, såklart.
 • Umgås med Fredrik & familjen
 • Ringa och träffa vänner, släkt och andra föräldralediga mammor (eller pappor)
 • Blogga
 • Ta massa fina foton på Dante samt eventuellt göra en fotobok eller framkalla bilder.
 • Sjunga och läsa för Dante
 • Skriva mer i Dantes bok om hans första år
 • Babysimma med Dante
 • Gå på babyrytmik med Dante
 • Gå till babycaféer eller öppna förskolor eller dylikt med Dante
 • Göra hand- och fotavtryck av Dantes hand och fot innan han blir för stor.
 • Läsa alla faktaböcker om barn jag har hemma samt "Vi föräldrar"-tidningarna
 • Lära mig baka bullar
 • Lära mig laga god men framförallt nyttig mat, så man kan det när Dante sedan börjar äta.
 • Återuppta gitarrspelandet (gick ju en nybörjarkurs för några år sedan)
 • Börja spela oboe igen. (Fick ju en oboe i 25-årspresent, så jag har dåligt samvete för att jag inte tagit tag i det ännu). Älskar ju att spela instrument, men det tar tid att träna upp sig så det låter bra igen.
 • Plantera blommor och lära mig ta hand om trädgården lite bättre
 • Hjälpa Fredrik ute med det sista avseende trädgårdsprojektet
 • Börja träna igen
 • Resa, både utomlands och i Sverige
 • Dansa (saknar hip hop/street dance-kursen som jag gick på med några kollegor men skulle även vara kul att lära sig någon ny dans eller börja dansa lite salsa igen. Bra och kul träning är det ju också)
Finns säkert mycket mer saker jag skulle vilja göra, men som jag inte kommer på just nu. Sedan kan ju listan göras ännu mycket längre om man skulle börja skriva upp alla "måsten" eller saker man borde göra som jag inte orkar skriva ner här.

Just nu känner jag ca 30 st andra tjejer i Göteborgsområdet som också är mammalediga och har fått sina barn runt årsskiftet 2011/2012, precis som jag. Det är verkligen guld värt på många sätt. Man har många att diskutera bebisfrågor med (som inte blir less på att man pratar bebis jämt, vilket jag kan förstå och respekterar att andra kan bli som själva inte har barn) och alla delar med sig av sina egna erfarenheter. Man kan också prata av sig om sådant som är jobbigt med vänner i samma situation (ja för det är inte alltid lätt att vara mamma heller) samt få många bra tips och råd t.ex. tips på bra nattningsrutiner eller aktiviteter eller vad som helst.

En annan fördel med att känna så många mammor är ju också att det alltid finns någon att umgås med på dagarna om man känner att man är sällakapssjuk eller man vill hitta på något eller bara vill komma hemifrån. Men 30 mammor som gärna vill umgås innebär också många förslag på fikaträffar, barnvagnspromenader eller andra trevliga aktiviteter, så skulle man hänga med på allt kul så skulle man aldrig vara hemma, så man får prioritera även här. Angenäma I-landsproblem  som sagt och jag är oerhört tacksam och glad att jag fått lära känna alla dessa underbara mammor.

Bloggen kommer ju också vara ett minne både för mig och Dante i framtiden, så den vill jag ju hålla uppdaterad, men nu har jag varit lite dålig det senaste, så jag kommer nog skriva lite om saker som hänt och som vi gjort nu i efterhand. Bloggen kommer ju inte vara helt i kronologisk ordning då, men jag kommer skriva när de olika händelserna ägt rum, så ni vet vad som hänt nyss eller för en tid sedan.

Hade tänkt jag skulle hinna uppdatera bloggen lite med vad som hänt iaf senaste veckan iaf, men det hann jag inte. Dante vaknade nyss och ville amma så nu har han fått göra det, så nu är det dags för sängen igen, även för mig. Natti natti!! :)

tisdag 12 juni 2012

Dante babblar

Nu är nog den tysta & lugna tiden hemma över. Dante babblar mer än någonsin.

onsdag 6 juni 2012

Hemma igen

Tisdagen spenderades också i Stockholm city. Gick från Karlaplan över Gärdet och vidare runt hela Djurgården för att avsluta med lite lunch utanför Grönan.

När Dante blir lite större får vi besöka Grönan. Det var nog 10 - 15 år sedan jag var där sist & Fredrik har aldrig varit där.

På väg tillbaka till tunnelbanan mötte vi Jan Guillou. Inte ofta man möter kändisar. :)

På onsdagen, nationaldagen, åkte vi hem till Gbg igen. Tog 7 tim & 50 min, så det gick ganska bra. Skönt att vara hemma igen, även om det var en trevlig resa.

måndag 4 juni 2012

Dantes första sightseeing i Stockholm city

Idag tog vi tunnelbanan in till Stockholm city. Strosade runt i Gamla stan & kollade på högvaktsbytet. Sedan gick vi till Kungsträdgården & åt där, då det var någon typ av matfestival där.

Därefter gick vi förbi Riksdagshuset & in i Gamla stan igen innan vi åkte tillbaka till campingen för lite grillning m.m. Proppmätt nu. God natt! :)

söndag 3 juni 2012

Bredängs camping i Stockholm

Resan från Norra Kedum till Stockholm igår tog totalt 8 timmar, inkl alla stopp & klädbyten för Dante m.m. Hoppas det inte kommer krävas lika många klädbyten på hemvägen.

Här i Stockholm är det idag 8 grader & regn, så det är inget skönt juniväder direkt.

Har hälsat på Björn, min bror & Dantes morbror & fadder, ikväll. Var flera år sedan vi var här & hälsade på sist. Björn var trött efter en tredagarskurs i Dirty fox, så vi stannade inte jättelänge. Måste se till att det inte dröjer lika länge igen innan vi återvänder hit till Sthlm.

Tänkte ev. hälsa på kusin Urban med familj i Motala på vägen hem på onsdag om det passar dem. Har messat dem & frågat, så vi får se om de är hemma.

lördag 2 juni 2012

På väg till Stockholm

Nu är vi på väg till Stockholm & Bredängs camping med vår husvagn. Blir Dantes första campingtur. Dante har dock sovit i husvagn tidigare, en natt i mina föräldrars husvagn på Vita Sandars camping i Mellerud.

Vi lämnade ett soligt & fint Lidköping ca kl 8.30 efter en god frukost hos Fs föräldrar. So far so good. Vi har nu åkt 6 timmar & vi är inte framme ännu. Har nyligen passerat Eskilstuna. På vägen har vi hittills stannat 3 gånger pga amning & att Dante bajsat lika många gånger, varav 2 av gångerna har han bajsat ner sina kläder så vi fått byta allt utom sockarna. Nu sover han igen, så vi hoppas kanske kunna komma nästan ända till campingen innan han vaknar igen. Vi får se. Jag & F är jättehungriga så vi får se hur länge vi står ut. :)