tisdag 28 augusti 2012

Dante 7 månader

Idag är Dante 7 månader. Jösses vad tiden går fort. Finns det ingen pausknapp man kan trycka på. :P

Filmade Dante idag när han reste sig upp med min arm som stöd.


Fick sån där migränhuvudvärk nu ikväll som gör att mitt öga rinner. Har haft den förut, så jag känner igen den, tyvärr. Tänkte därför gå och lägga mig nu & hoppas på att den gått över till imorgon. Natti!!

måndag 27 augusti 2012

Härlig mammadag i solen

Idag har vi träffat massor av mammor. Först träffade vi Camilla och lille Natanael, Alexandra och lilla Lykke samt Anna-Karin och lilla Alicia på cafét Green&Rum vid Nordstan. Efter lite fika så gick vi allihop en sväng på stan och de som hade lite ärenden att springa fixade dessa på vägen. Sedan tog vi en lunch i solen på cafét i Kronhusbodarna.



Efter lunchen åkte jag med spårvagnen tillbaka till Hisingen för att hälsa på hemma hos en av mammorna från vår BVC-föräldragrupp, Sophia och hennes lilla Lovisa. Malin och lille Hugo från föräldragruppen var också där på besök. Vi pratade och fikade och barnen lekte hela eftermiddagen. Jättetrevligt!

söndag 26 augusti 2012

Dante ålar

Jag har ju tidigare skrivit att Dante kommit på att han kan åla. För varje dag som går så ålar han bara snabbare och snabbare, så nu får man verkligen hålla koll på honom. Här kommer ett klipp som visar lite av hans ålningsteknik. Klippet visar inte riktigt hur snabb han är men det kommer säkert fler tillfällen att visa det.



Idag har han också ställt sig upp själv när jag bara höll honom i händerna. Han fick själv ta sig upp till stående med hjälp av sin egen ben- och armstyrka. Händer nya grejer hela tiden. Så kul att följa hur han utvecklas vår lille goding Dante. :)

23 - 26 aug 2012: Frisörtid och släktträff

I torsdags så hade jag och Frida H bokat klipptid efter varann hos vår favoritfrisör Åsa på Basement Saxx på Karl Johansgatan i Majorna/Masthugget. Vi har båda gått hos Åsa i många år, så hon känner till oss ganska väl. Vi bokade tid efter varann för att vi skulle kunna ta med bebisarna, så när den ena av oss fick håret klippt och fixat, så höll den andra koll på våra två bebisar. Inte helt lätt alltid med en Ebba som kryper och en Dante som inte alltid är på sitt bästa humör. Dante kan numera åla sig fram, men vi lät honom inte visa sina färdigheter eftersom det räckte med en liten bebis på vift på golvet.

Frida klippte sig ganska kort och fick en supersnygg pagefrisyr. Själv var jag inte lika vågad, men klippet väl av drygt 10 cm på längden och färgade håret lite mörkare brunt. Det tog sin lilla tid, tror vi var på frisersalongen mellan kl 10.00 - ca kl 13.30. Efteråt gick vi till Café Zenit som låg runt hörnet och åt lunch. Jag åt wraps med lufttorkad skinka mm. Supergott!!!

Sedan tog vi en sväng med barnvagnarna i kvarteret och råkade springa på en barnklädesbutik som hette, DiGuLo. De hade 70%-rabatt, så jag köpte ett par blåa Ebbe-byxor till Dante som tidigare hade kostat 299 kr. Skulle aldrig köpa byxor till det ordinarie priset till Dante. Så mycket tycker jag inte ett par bebisbyxor kan vara värda. Då köper jag hellre tre eller fler par byxor för samma pris någon annanstans.

Helgen spenderades mestadels i Lidköpingsområdet. På lördagen var det släktträff i Filsbäck med Fredriks släkt på hans pappas sida. Flera av Fredriks pappa Kents kusiner och deras barn var där samt Kents morbröder och moster. Det blev en mycket trevlig tillställning med många nya ansikten och de serverade jättegod mat från Köttex samt god kladdkaka och cheescake till kaffet. De hade också ordnat lite lekar för barnen, så det var full fart hela tiden. Senare på eftermiddagen gick större delen av gänget ner till stranden i Filsbäck och då passade vi på att gå en kort sväng och hälsa på Yngve (Fredriks farfar) och Gudrun som bodde några gator bort. Efter det korta besöket hos Yngve och Gudrun, så åkte vi hem Fredriks föräldrars hus i Norra Kedum, då det var sovdags för Dante.

På söndagen (idag) var det dags för babysim igen, så vi gav oss av från Norra Kedum direkt efter lunch. Sedan var det bara att åka hem en snabbis och hämta Fredriks badbyxor och handdukar för att därefter omedelbart åka till babysimmet. Dante dök jättefint fyra gånger, så han hade som tur var inte glömt av hur man dök under sommaruppehållet.

Besök hos gammelfarfar Yngve och Gudrun





torsdag 23 augusti 2012

17 - 22 aug 2012: Babysim & besök

I söndags började den nya babysimskursen Grodan med Aquabarn på Bräcke Diakoni. Dante som numera tycker det är kul att plaska & sparka i badbaljan hemma gillade också att plaska & sparka runt i poolen. Inget dyk denna gången, så det blev mjukstart.

Hade köpt Inse vimse-badbyxor till Dante, då han blivit för stor för de han hade i våras. Köpte medium (6 - 10 kg, tror jag det var) som vi trodde skulle sitta bra men tyvärr tyckte instruktören på kursen att dessa byxor något stora i midjan. Fick bada ändå, men måste sy in dem lite midjan till nästa gång.

På måndagskvällen kom min goa vän Gona på besök. Gona har jag lärt känna genom jobbet. Har länge lovat att hon ska få komma & träffa Dante & det är inte förrän nu det blivit av. Dante fick flera nya roliga leksaker i present av Gona, så nu har han lite nytt roligt att leka med på dagarna.

Tisdag & onsdag var mina föräldrar här på besök. På tisdagen passade vi på att åka till Botaniska trädgården & njuta av vädret & fina växter & blommor. Sedan blev det grillning på kvällen, marinerad fläskytterfilé & klyftpotatis. Mums.

Onsdagen blev en shoppingdag, då det regnade. Åkte till IKEA i Bäckebol mm. Hann bara med tre affärer. Tiden går alldeles för fort när man har kul.



16 aug 2012: 6-månaderskontroll

Förra torsdagen var det dags för Dantes 6-månaderskontroll. Lite försenat pga semestrar, då han ju då var ca 6,5 mån.

Dante fick godkänt. Läkaren hittade inga fel. Han vägdes & mättes också & han har både lagt på sig & växt en hel del sedan förra gången.

Vikt: 9505 gr (exakt 5 kg tyngre än vid födseln)
Längd: 74 cm
Huvudomfång: 48 cm

Fortfarande ca 2 kurvor över normalkurvan i alla avseenden.

15 aug 2012: Picknick Trädgårdsföreningen

Onsdagen den 15 aug träffade jag några av supermammorna (fb-mammorna) på picknick på stora gräsmattan i Trädgårdsföreningen.

Vädret var underbart soligt & varmt. Blev en fantastisk härlig dag i gott sällskap.

Barnen blir dock svårare & svårare att hålla nöjda & glada. Att få deras uppmärksamhet & få dem alla att titta in i kameran & le är typ omöjligt. :)

tisdag 21 augusti 2012

10 - 13 aug 2012: Campinghelg i Åsa

 Fredagen den 10 aug, så snart Fredrik kommit hem från jobbet, så packade vi snabbt husvagnen och drog iväg till Åsa camping. Åsa ligger mellan Kungsbacka och Varberg, vilket var nära och bra. Så fort vi kom dit ställde vi snabbt upp husvagnen på en plats och åkte till Åsagrillen och köpte lite mat. Allt behövde gå fort för vi skulle hinna se handbollssemifinalen i London OS, då Sverige skulle spela. De vann som tur var, dock förlorade de tyvärr finalen senare samma helg, men en silvermedalj är toppen det med.
Det var verkligen en toppenhelg och solen sken nästan hela tiden. På lördagen besökte vi Varberg över dagen och på söndagen så kom Fs bror Christoffer och hälsade på en stund.

Vi åkte tillbaka till Gbg först på måndagen, då F inte började jobba förrän kl 21. Blev verkligen en lång och härlig helg. Kändes som det var semester igen.



Varbergsbesök


Åsa camping och strand







 

 
 
 


onsdag 8 augusti 2012

En vanlig dag

Tänkte berätta lite hur en vanlig dag för oss kan se ut. Även en slags minnesanteckning för oss själva för att i framtiden kunna minnas hur det var.

Dante vaknar omkring kl 7 - 7.30. Han sover intill mig i sängen och jag vaknar oftast av att han ligger och pratar så sött för sig själv. När han pratar blir det oftast "adadadada" eller lite blandat joller. Han är verkligen en solstråle på morgonen och har alltid varit det sedan han föddes. Oftast ammar jag honom då och försöker få honom att somna om, trött mamma som man är som helst vill sova länge på morgonen. Ibland fungerar det, ibland inte. Oftast sover han då max en timma i stöten. Får jag honom att sova till kl 09 så är det verkligen bra.

Vi går upp och byter blöja på Dante och byter pyjamasen mot vanliga kläder. Sedan lägger jag honom i babygymmet eller sätter honom i babysittern och fixar kaffe och frukost till mig själv. Det är så skönt att Dante gillar att ligga i babygymmet och leka med sina leksaker eller sitta i babysittern en lite längre stund, så man slipper stressa med frukosten. Tidigare dög gymmet eller stolen ca 10 - 15 minuter, sedan ville han amma igen. Dante ammar fortfarande mycket på dagarna, mest tror jag det är för att han tycker det är mysigt att ligga och snutta, men han kan ligga och leka i kanske 30 minuter eller mer i babygymmet eller i babysittern nu utan att bli kinkig, så då hinner man äta, tvätta, städa, blogga eller göra något annat som inte går att göra så lätt med en bebis på armen.

Efter frukost så ammar jag Dante igen och pratar och leker lite med honom eller läser en bok. Kanske övar lite på att sitta upp i sängen eller på mattan. Nu gillar han att hoppa i knät eller att bli hissad framför spegeln eller att stå på mig och titta ut genom vardagsrumsfönstret eller stå mot soffryggstödet och titta ut eller dra i gardinen. Om man sjunger för honom så tittar han ofta på en och ler. Om han är kinkig t.ex. i bilen, så brukar det vara en tillfällig hjälp att sjunga för honom, då han oftast slutar gråta. Vi sjunger Bä bä vita lamm, Ekorrn satt i granen, Blinka lilla stjärna, Litet hus i skogens slut, Björnen sover, En sockerbagare m.m.

För några dagar sedan så började Dante lära sig att han kan dra sig framåt med sina armar, så nu får man inte lämna honom någonstans utan uppsikt under någon längre stund. Igår låg han på mage mitt på vår dubbelsäng, långt från kanten tyckte jag, så jag sprang snabbt ut i badrummet och drog snabbt en borste genom håret och slängde upp en tofs. När jag kom tillbaka typ en halvminut senare så fanns han inte på sängen, utan han låg på mage på kuddarna och täcket nedanför sängen och log mot mig. Så han hade kravlat jättesnabbt till kanten och ramlat ner. Tur att vi hade lagt kuddar och täcke på golvet intill sängen på min sida, för annars kunde han slagit sig rejält.

Närmare kl 12 - 13 så värmer jag burkmat till Dante. Brukar ge honom en halv stor barnmatsburk, ca 1 dl, och fruktpuré till efterrätt. Han äter glupskt, men är lite kräsen så allt fungerar inte. När jag gav honom smakportioner från dess han var 4 månader så har han ätit och gillat det mesta, förutom naturell havregröt som han ratade till en början. Banangröten på framförallt rismjöl var den stora favoriten i början och är fortfarande poppis, men nu äter han även den naturella havregröten. Nu när han blivit 6 månader så köpte jag lite barnmat för just barn från 6 månader för att han ska få prova på mat med lite kött och fisk i. Burkmaten med fisk gillar han men kött var inte populärt från början. Kyckling och rotfrukter, kalops med potatis & palsternacka gillade han inte och inte heller lasagne. Han grämde sig och fick kväljningar. I lasagneburken var det dock små små bitar, vilket vi inte provat tidigare, så jag provade att mixa den med en stavmixer så bitarna försvann och då gillade han det, så det är nog bitarna och den mer fastare burkmaten han inte gillar än så länge. Vi får väl börja vänja honom vid bitar lite lätt framöver.

Ibland ger vi oss ut på något äventyr under dagen, kanske en sväng in till city för att träffa några andra mammor på lunch eller picknick eller promenad här på Hisingen själva eller med andra mammor eller kanske besöka babycafét i Brämaregårdens prästgård på tisdagar. Ibland tar vi bilen och handlar och ibland tar vi spårvagnen. Det brukar räcka med en aktivitet utanför hemmet om dagen, för det tar både tid och på krafterna att vara iväg när Dante är med. Dessutom vill man ju inte vara ute någonstans om han blir jättetrött och kinkig eller kanske gör en stor nr 2 i blöjan som kanske läcker och orsakar krångel med klädombyte och dylikt.

Dante är oftast en glad prick och är inte rädd för andra människor än. Skrattar åt det mesta om han inte är trött förstås för då är inget roligt. Han kniper så sött med ögonen nu när han skrattar. :) Numera visar han också när han blir trött på dagarna genom att gnugga sig i ögonen eller gnugga örat. Det är dock sällan han sover någon längre stund på dagen även om han är trött, utan oftast blir det powernaps i min famn efter han ammat på max 30 min. Han är så mysig när han ammar då han oftast håller handen mot mitt ansikte och känner försiktigt på min näsa och mun och haka osv eller så klappar han försiktigt på mitt bröst. Ibland nyper han en dock hårt och har han då långa naglar så kan man få fula rivsår. Ibland vågar jag knappt visa mig i urringad tröja, för det är rivmärken och sår lite här och var pga Dantes naglar, trots att vi klipper dem med jämna mellanrum, typ varje vecka. Dra en i håret är också populärt, så därför har jag nästan alltid tofs numera. :)

Vid 17 - 18-tiden så ger vi Dante en skål med gröt, ca 1,5 dl, och fruktpuré till efterrätt. Därefter blir det mest soffhäng och sedan vid ca kl 19.30 - 20.00 så byter vi om till pyjamas, drar ner mörkläggningsgardinerna och ger honom en flaska med 50% Semper havrevälling och 50% bröstmjölksersättning. Började med vällingen från dess han blev 6 månader. Tidigare gav vi honom enbart ersättning innan läggdags. Vi ger honom alltid i flaska för att det inte ska spela någon roll om jag eller Fredrik nattar honom. Tidigare lade vi honom runt kl 21 - 22, men de senaste veckorna har han visat genom att gnugga sina ögon att han är trött redan vid 20-tiden, så därför lägger vi honom tidigare nu.

Efter han ätit upp flaskmaten, så lägger vi honom i spjälsängen och spelar vaggvisor (samma visor varje kväll: Byssan lull, Vem kan segla förutan vind, Björnen sover, Trollmors vaggsång, Majas visa, Videvisan, Vyssa lulla litet barn, Blinka lilla stjärna och Hush little baby) med mobilen eller datorn. Ofta rullar han runt i sängen och sparkar och grejar, så det tar ett tag innan han har varvat ner. Jag sitter vid sängen och håller en hand på hans bröst och när han försöker rulla runt på mage så håller jag emot, då jag inte vill att han ska sova på mage pga risken för plötslig spädbarnsdödlighet är större då. Många gånger vänder han sig dock i sömnen senare och sover ändå på mage och det är knappast något man kan göra åt det. Vi har dock ett andningslarm som varnar ifall han skulle sluta andas eller andas oregelbundet, vilket gör att det känns lite tryggare.

Fredrik nattar också Dante. Ibland går det bra och ibland inte. Tidigare gick det inte alls, då Dante behövde känna min lukt när han skulle sova. Numera kan Fredrik natta honom och om Dante inte somnar i sin säng så somnar han oftast i Fredriks famn om han går runt och gungar honom en stund och Dante får suga på sin napp. Dante har en favoritnapp från MAM som vi fick gratis på posten när man registrerat sig på MAMs facebooksida. Ingen annan napp duger en längre stund förutom den. Vi ska dock försöka få honom att gilla de andra napparna också för snart växer han ifrån favoritnappen, då den är för barn från 0 - 6 månader och det är ju inte bra om han kan få in hela nappen i munnen så att han kan råka svälja den. Vi tycker det är bättre att han suger på napp än att han suger på tummen som han börjat göra ibland. Får se om det går att styra.

Dante vaknar några gånger under natten. Första gången brukar vara någon gång mellan kl 23 - 01 och då lyfter jag över honom i vår säng och lägger honom med egen kudde och täcke mellan oss och liggammar honom till sömns. Nästa gång är runt 04 - 05 och sedan vid kl 07. Ibland vaknar han oftare. På semestern vaknade han varannan timme, vilket var jobbigt, då man blev väldigt mycket tröttare på morgonen, men Dante vaknade lika pigg kl 07. :P Stor respekt till de mammor som har barn som har svårt att sova på nätterna eller vaknar ofta. Nu har man ju iaf bara ett barn, så man kan sova en stund på dagen om Dante sover om man skulle behöva. Sen om man får en till så fungerar ju inte det. Inte lika lätt iaf.

måndag 6 augusti 2012

Ny bilstol & testade att åka kundvagn

Idag (eller rättare sagt igår, då klockan nu passerat midnatt) beslöt vi oss för att sätta in Dantes nya bilbarnstol i bilen, en Britax Multitech II. Vi fick dit den till slut efter att ha "svurit" över den dåliga & motsägelsefulla bruksanvisningen.

När vi sedan kom till Coop så kunde vi ju inte sätta Dante i babyskyddet (första bilbarnstolen) kundvagnen som vi brukar, eftersom vi ju precis bytt ut babyskyddet mot den nya bilbarnstolen, utan då fick Dante prova att åka kundvagn. Gick väl sådär då Dante ju inte riktigt har balansen att sitta själv någon längre stund ännu, så pappa fick hålla honom i ett fast tag i armen hela tiden han satt i kundvagnen.

3 aug 2012: Kungshamn över dagen

I fredags åkte vi till Kungshamn över dagen & hälsade på Fs föräldrar & deras grannar Frimodigs på Wiggersviks camping.

Blev en sväng på Smögenbryggan & köpte färska räkor, räkröra & vitlöksbaguetter som vanligt när vi är där. Mums! Färska räkor är ett av de riktigt stora plussen med västkusten kontra östkusten!

Ajaj!!

Så här illa kan det gå om man råkar sträcka sig över pipen på en vattenkokare som kokar för fullt. Vattenånga är precis lika varmt som kokande vatten. Att hålla armen under rinnande kallt vatten länge efter hjälpte inte heller.

Besök av lilla Ebba

I onsdags förra veckan fick vi besök av Frida, Andreas och deras lilla Ebba som är född 12 dec 2011. Alltid lika trevligt!!

Ebba visade sin nya färdighet, hon kan numera konsten att krypa framåt. Jätteduktig tjej. Det gick som ett huj när hon kröp. Dante ligger lite efter som knappt kan sitta själv, men Ebba är ju lite äldre, så han har ju fortfarande lite tid på sig. :)

OBS! Ebba är en väldigt snäll liten tjej, oavsett vad det står i bildtexterna nedan. ;)



Ebba och Dante: Vad vill ni vi ska göra?


Dante: Hon tog min hammare. Jag vill ha den!

Ebba: Glöm hammaren, den är min nu. Stick härifrån!!

Ebba: Kom och ta den om du törs.
Dante: Nej tack. Det räcker med ett blåmärke i pannan och
jag har lärt mig att man inte får slå tjejer.

Dante: Mamma! Pappa! Gör nåt då, jag vill ha min hammare!
Ebba; Neeeej du får den inte. Ge dig!!!

Några blandade bilder på Dante


Dante i Harley Davidson-outfit med "ljuddämparen" i munnen.
Presenter från HD-bruden Martina som tycker det ska börjas i tid. :)


Matvraket Dante

söndag 5 augusti 2012

28 juli 2012 Dante 6 månader!



Grattis Dante på halvårsdagen!

Sötnosen har också precis i dagarna runt halvårsdagen lärt sig sitta en liten stund själv om han tar stöd med sina händer.

Fortsatt semester uppåt Höga kusten


Gröt är gott :)
















På fredagen den 20 juli anslöt mina föräldrar, Jan och Evy, med sin husvagn. De fick plats mellan vår och Fredriks föräldrars husvagn bland tallarna. De skulle egentligen åkt med redan från början av veckan, men då pappa inte blev klar på jobbet och då farmor (Dantes gammelfarmor) Ingrid ramlade och bröt både ett ben i axeln och lårbenshalsen och fick opereras, så blev deras resa lite förskjuten.

De kommande dagarna besökte vi Örnsköldsvik och Sollefteå. Vi planerade ta en båttur till den kända surströmmingsön Ulvön som ligger precis utanför halvön och Norrfällsviken som campingen låg på. Färjan avgick från Mjällomslandet som låg inte långt från campingen. Tyvärr var dock färjan fullbokad och då vi inte hade bokat biljetter i förväg så fick vi inte följa med. Det var tråkigt för det var en solig och varm dag.

Då vi inte kom med båten så ville Fredrik åka tillbaka till campingen, medan jag och mina föräldrar funderade på att åka med en annan båt till ön Husbonden istället, då det ju var så fint väder. Den båten skulle avgå från Bönhamn ca en timme senare. Jag frågade Fredrik om vi allihopa skulle åka med mina föräldrar till den andra ön men då sa han att han ställt in sig på att åka tillbaka till campingen och inte ville åka någon annanstans. Besvikelsen över att vi inte kom med den första båten kombinerat med tröttheten efter nästan ett halvår utan en hel natts sömn som verkligen tär på humöret gjorde att denna lilla obetydliga grej fick bägaren att rinna över och jag blev arg och började gråta. Jag brukar inte bli arg ofta och jag gråter sällan, då jag vanligtvis är en väldigt glad och positiv person som är nöjd med livet, men att inte få sova ordentligt kan nog göra även den gladaste lite ledsen och butter ibland. Det slutade med att jag och mina föräldrar åkte till Bönhamn och tänkte åka med den båten ut till ön Högbonden. Vi kom dit i sista minuten, men då vi skulle gå på färjan så sade kapten att det var lika bra att vi lämnade barnvagnen i hamn, då vi inte skulle kunna använda den på ön ändå. Vi frågade hur terrängen var på ön och då sade han att det är en stenig stig med mycket trärötter som går ca 600 meter ganska brant uppför, så det är därför man inte kan ha med vagnen. Då jag inte hade någon bärsele med mig till Dante så valde vi att inte åka med eftersom det skulle bli för jobbigt att bära på honom. Vi fikade istället på bryggan i Bönhamn och sedan åkte vi tillbaka till campingen. Tur i oturen att Fredrik och hans föräldrar inte åkte med till Bönhamn denna dag, då det ändå inte blev någon båtfärd och Bönhamn hade de ju redan sett.
Lunch/fikarast på väg till Ö-vik



 
Mina älsklingar

 
Sollefteå. Bilden är inte representabel för Sollefteå,
då bebyggelsen i centrum längre fram på gatan bestod
av mestadels äldre trä- och tegelhus. 
 
Precis när vi kom hit till Sollefteå så började någon sorts fisketävling i
samband med något jippo som på gick här mitt i city.


Dante och mormor Evy i Bönhamn

På onsdagen den 25 juli lämnade vi Norrfällsvikens camping och styrde kosan mot Orsa camping. Åkte en bit på "Kustvägen" på vägen dit, vilket inte var någon hit, då vägen var den skumpigaste asfaltsväg vi någonsin åkt på, tror jag. Sedan var vägen mellan Ljusdal och Orsa inte heller bra, vilket gjorde att det tog längre tid än beräknat. Vi kom ändå fram i relativt bra tid (ca kl 18), då Dante skött sig jättebra och sovit större delen av vägen.
Sightseeing i Orsa centrum

Då det var Orsayran i stan, så var campingen (som ändå är en av Sveriges största med ca 800 platser) nästan fullbelagd. Det fanns två elplatser kvar, så vi och mina föräldrar fick varsina elplatser, medan Fredriks föräldrar fick ställa sig på en plats utan el. Dagen efter åkte Fs föräldrar hem. Vi andra utforskade Orsa som var en mindre stad än jag hade trott. På eftermiddagen gick vi runt campingen och njöt av det fina vädret.

På fredagen den 27 juli åkte vi hemåt. Stannade på KSS i Skövde och hälsade på Dantes gammelfarmor/min farmor Ingrid som fått en ny höftkula efter lårbensbrottet samt precis fått en pacemaker inopererad. Hon såg efter omständigheterna väldigt pigg ut och min faster Lisbeth som också var där sade att farmor till och med redan kunde gå själv med sin rullator, vilket ju är toppen. Håller tummarna för att hon kommer bli bra igen. Hon är ju 94 år (blir 95 år den 11 nov 2012), så hon är verkligen en krutgumma, då hon ju bott hemma i sin lägenhet och nästan klarat sig helt själv ända tills nu när hon ramlade och bröt benet.

Efter KSS-besöket åkte vi vidare till Göteborg, då Dante var så duktig och sov så bra i bilen. Den dagen åkte vi 51 mil med husvagn på släp med enbart tre stopp, vilket vi tyckte var väldigt bra då vi ju hade Dante med oss. Dante sov större delen resan och så sparade vi in ett stopp genom att ge Dante ersättning i flaska i bilen under färd. Vi var dock noga med att se till att vi inte åkte så mycket längre än 2 timmar i stöten, så Dante och även vi andra fick komma upp och röra på sig lite emellanåt.