tisdag 18 september 2012

Dante & Sixten gungar och leker

Igår träffade vi Jenny och lille Sixten i Färjenäsparken på Eriksberg. Dante fick pröva på att gunga för första gången, vilket han gillade, och sedan gungade de båda små i en större gunga där de båda fick plats. 

Hotande gråa moln fick oss att lämna lekparken och söka skydd hemma hos Jenny där vi passade på att fika lite medan pojkarna lekte på golvet. Så kul att de ser varandra nu och kan börja interagera med varann. Hittills är det mest peta på varann, gärna typ i ögonen och dylikt, men det kommer nog inte dröja länge innan de kan leka med varann. 



Äppelplockning, shopping & inflyttningsfest

I slutet av förra veckan plockade jag & Dante äpplen. Då äppelträdet var helt fullt av äpplen så var vi tvungna att rensa bort en del för att majoriteten ska kunna få plats att växa sig stora. Dante var också med & plockade sittandes på min mage i Babybjörn-bärselen.

Vi var också hela familjen & shoppade kläder till Dante. Blev en tröja från H&M & en tigerdress från Lindex.

I helgen var vi på snabbvisit i Skövde & Skara. F jobbade natten till lördagen & kom hem efter kl 6, sen sov han till kl 12 & därefter åkte vi direkt till Linda & Peters (& Maltes) inflyttningsfest i Brobacka strax utanför Skövde.

Vi sov sedan i Skara hos mina föräldrar. De tog hand om Dante på morgonen, så jag & F kunde få sovmorgon. Var jätteskönt. Stort tack till er! Åkte sedan vid 13-tiden för att hinna till babysimmet i Gbg på eftermiddagen.


6 - 13 sept 2012: Pilates, babyrytmik, inflyttningsfest m.m.

Har varit dålig på att uppdatera bloggen. Har haft fullt upp, men har dock inte dokumenterat allt med bilder.

Har börjat träna pilates 2 ggr i veckan och det känns bra. Inser dock att det inte är någon bra idé att träna inne i stan om man måste ta bilen. Ofta fastnar man i rusningstrafiken och sedan så är parkeringsavgiften inte billig. Om man ska parkera riktigt nära träningsstället, som ligger vid Skanstorget (Skansen Kronan), så kostar det 35 kr/tim och det vill jag inte betala då jag redan betalar tillräckligt för att träna, tycker jag. Hittade som tur var ett parkeringsgarage nära ICA Haga som ligger rätt nära som kostar 12 kr/tim vilket är överkomligt.

Det är ett mysigt träningsställe och personalen är fantastisk, men det är för krångligt för mig att träna där. Måste ha ett träningsställen nära jobbet eller nära hemma eller både ock, annars fungerar det inte. Nu tar det minst 2,5 tim från att jag åker hemifrån tills dess jag kommer hem igen och då har jag fortfarande inte duschat som tar ytterligare tid. Hade jag åkt kollektivt hade det tagit ännu mycket längre, så det går inte tyvärr. Har ett 10-kort nu, så när det är slut så kommer jag nog köpa ett årskort på Sportlife igen.

Lördagen den 8:e så kom Dantes farmor och farfar på besök. De erbjöd sig att vara barnvakter så att jag och F kunde gå ut och äta på restaurang själva. Var jätteskönt och mysigt att gå ut och äta gott utan att behöva stressa i sig maten. Tusen tack till er!!

Vi har också babysimmat och har börjat med frivilliga dyk och Dante dyker själv (eller rättare sagt faller) från en flytande matta eller från någons famn. Han är jätteduktig och har verkligen börjat gilla babysimmet nu. Plaskar själv i vattnet som aldrig förr och jagar de flytande leksakerna.

Tisdagen den 11:e började babyrytmikkursen som jag anmält Dante till. Det var kul, men Dante var trött och grinig nästan hela tiden, vilket var lite tråkigt. Hoppas jag kan få honom mätt och utsövd till nästa gång. Det var två andra bebisar med som vi kände sedan tidigare. Det var lille Sixten, min kollega Henriks och Jennys lille son, samt lille Dante Ahl och hans föräldrar Dennis och Johanna från vår föräldragrupp.

På onsdagen den 12:e träffade jag några gamla jobbarkompisar från mitt förra jobb för lunch på Lagerhuset. Det var Katarina Ståhl, Maud Andersson, Susan Wallman, Camilla Wallin och Maria Ruokolahti. Var jättetrevligt som alltid.

På torsdagen fikade jag med Petra och hennes lilla Polly samt en vän till Petra och hennes lilla bebis på 6 veckor på Café Kultur på Stigbergstorget. Rekommenderar verkligen vaniljbullarna där. Såå krämiga och färska. Gick sedan en liten promenad med barnvagnarna in till stan, med två korta stop i två butiker, och tog sedan spårvagnen hem igen.

söndag 9 september 2012

Mamma spelar på Dantes mun :)

Dante lärde sig för ett bra tag sen att om man håller ett finger för hans mun så ska han göra ljud ifrån sig. Då låter det så här. :)


Dante tycker det är kul när man gör så och det fungerar även bra som avledningsmanöver ifall han är lite kinkig. :)

onsdag 5 september 2012

34 år idag! Tack för alla gratulationer!

Nu är det bara någon minut kvar på min födelsedag. 34 år är inget att fira, men det är alltid trevligt att få gratulationer & äta lite god tårta. :)

Har fått flera trevliga grattissamtal idag & över 80 grattishälsningar på Facebook. Helt fantastiskt!

Visserligen vet jag ju att folk på Facebook får upp påminnelser om vilka av deras vänner som fyller år varje dag & att det då är lätt för dem att skicka en grattishälsning, även till folk de annars inte skulle gratulerat, men de har ju trots allt tagit sig tid att skriva grattis till mig & det värmer i hjärtat.

Stor kram till er alla & tack!!!!

Tyghjälm :D

Vi har köpt en tyghjälm (eller vad man kallar den) till Dante, så huvudet är lite mer skyddat ifall han välter omkull när han sitter eller ifall han ramlar när han står upp.

Vi får ju fortfarande passa honom men skulle han falla & vi inte hinner fånga honom så kanske han inte slår sig lika illa.

Frågan är dock hur bra den passar på hans huvud egentligen. Tycker den redan sitter för högt upp på huvudet & snörena man knyter under hakan är korta så det är svårt att knyta. Dante kanske har ärvt sina föräldrars & morfars stora huvuden. :)

Både jag & pappa Fredrik kunde inte hålla oss för skratt när vi såg Dante med hjälmen på första gången. Hjälmen får mig osökt att tänka på ryska pälsmössor. Vad tycker ni? :)

Besök på öppna förskolan i Munkebäck

Igår träffade jag & Dante min kära kollega & vän Sanja & hennes lille Luka som nu hunnit bli 4 månader. De har spenderat en stor del av sommaren i Kroatien med sol & värme, vilken lyx!!

Luka var jättesöt & hade växt till sig rejält sedan vi såg honom sist, då han var ca 6 veckor (har jag för mig), men i jämförelse med Dante var han fortfarande en liten gullig bebis. :) Dante är gullig också, men nu när han väger över 10 kg så tycker jag inte han räknas som en liten bebis längre ;)

Då Sanja med familj bor i Munkebäck så bestämde vi att vi skulle ses på öppna förskolan där på deras bebisöppet för 0 - 8 månaders bebisar. Det var kul. Många mammor & bebisar var där & Dante hittade många roliga leksaker att leka med samt en röd älg att gunga på eller kanske snarare hänga på. :)

Efter ca två timmar där så avslutade vi med en fika innan Dante blev för trött & kinkig. Både förskolan & fiket låg i Kulturhuset Kåken, vilket var skönt då man inte gärna ville vistas utomhus för mycket denna dag pga regn. Dante somnade sedan på någon minut i bilen, helt slut. :)

tisdag 4 september 2012

Rådjur i trädgården

Häromdagen fick vi besök av två rådjur i vår trädgård. De hade upptäckt att det börjat falla äpplen från äppleträdet & passade på att stanna & äta lite. Sedan lade båda sig att vila bland buskarna & träden mellan vår & grannens trädgård.

För något år sen hade vi besök av ert litet rådjur som kom & tog sig en eftermiddagslur nästan varje dag i mer än en veckas tid i vår trädgård. Tror det var samma rådjur som kommit tillbaka & tagit med sig sin dejt också. :)

måndag 3 september 2012

Första riktiga träningspasset

Idag har jag varit iväg och tränat. Det är första gången jag går på ett träningspass sedan Dante kom till världen. Det var ett Garuda-pass på Pilates Complete. Jisses var svag man är. Tänkte att jag borde vara ganska stark i armarna efter allt bärande av Dante på dagarna, men ack så fel jag hade. Kunde inte göra alla övningar, då jag dels fick ont i handlederna, dels så orkade inte armarna bära min kropp så länge som det krävdes i vissa övningar och sen är jag ju stel som ett kylskåp. :P

Det var ju dock första ordentliga träningspasset på mer än ett år, så målet är ju att bygga upp muskler och kondition igen. :)

29 aug - 2 sept 2012: Blöjträff, shopping, babysim och Me&I-party

Sedan Dantes 7 månadersdag har vi hunnit med följande:

I onsdags, 29 aug, var vi några stycken mammor och barn hemma hos Johanna i mammagruppen på Facebook, fb-mammorna som jag kallar dem. Tror vi var 6 mammor & 6 barn som mest, då en av dem var tvungen att gå tidigare för att hämta barn på dagis, så alla var inte med hela tiden. Trots att vi inte var så många så kändes det hela ändå kaosartat med barn sittandes, krypandes eller ålandes överallt. Ljudnivån blir också rätt hög med dels tjattrande mammor och dels en massa barn som ska prata och tjuta hela tiden. Johanna hade lagat god lunch och var och en av mammorna passade på att äta när de fick en lucka när deras barn var nöjt och glatt och lekte på golvet. Efter alla ätit så satte vi oss för att diskutera Liberos Up&Go-blöjor som var anledningen till att vi träffades, då vi fått några Up&Go-blöjor på prov från Libero emot att vi svarade på en utvärdering av dem. Vi kom väl fram till att de är ganska smidiga att ha på dagarna när bebisarna kryper/ålar omkring och leker, men att de kanske inte är någon blöja man har på dem på natten, då de ofta händer att de läcker lite framåt morgontimmarna när blöjan börjar bli rejält full. Lukten på Liberos blöjor är också bättre än Pampers var vi nog alla eniga om.

Bebisarna i lektagen.
På torsdagen var jag och Dante och besökte våra vänner Therése och Calle som 3 aug 2012 fick sitt andra barn, en liten flicka som ska heta Zoe. Hon var jätteliten och söt! Trots att lilla Zoe nu var närmare en månad, så var hon ändå fortfarande mindre än Dante var när han föddes.

Therése och Calles något större dotter, Bella, gillade att Dante var lite större än hennes lillasyster. När Dante ålade runt på golvet så lade hon sig på golvet intill honom och ålade hon också. Dante fick också ett gäng med kramar av goa lilla Bella. När vi skulle fika så smusslade Bella till Dante lite mjuk pepparkaka, vilken han förtjust tog emot och kramade till smulor. Dante hann dock inte fatta att det var något han kunde äta innan vi upptäckte vad som var på gång och tog kakan ifrån honom. Ska försöka hålla honom från sockret så länge det går. :)

Fredagen spenderades med vår mammalediga vän Jenny och hennes lille Sixten. Vi åkte och shoppade på Babyproffsen i Mölndal samt därefter Freeport utanför Kungsbacka.

Köpte en säkerhetsgrind till trappan som var på rea. På Freeport hittade jag ett par fina vindfleecetossor med gummisula på rean på Polarn & Pyrets outlet (var i en typ provisorisk barack, så jag vet inte om de bara är där tillfälligt) samt några fina leksaker på Filip och Filippa som verkar vara en bra barnaffär med bra outletpriser http://freeport.se/butik/filip-och-filippa.

Det var synd att de skaloveraller och jackorna som fanns kvar på PoP-outletrean inte fanns i storlek 86 som jag skulle behöva till Dante. Största storleken som fanns kvar av pojkoverallerna och jackorna var storlek 80. Sedan fanns det också kvar en del kläder i större storlekar för större barn, men just den storleken vi behövde fanns tyvärr inte.

Jag beställde också lite grejer från Jollyroom i veckan som hade 10 % rabatt på hela sortimentet t.o.m. 31 aug. Köpte en 2ME resesäng, pannband/tyghjälm, säkerhetsgrejer för att barnsäkra hemmet m.m. www.jollyroom.se

Helgen var rätt lugn. Fredrik var ute och grejade under lördagen medan jag och Dante roade oss inomhus samt tog en liten promenad med vagnen. Idag var det babysim på schemat och Dante dök flera gånger. Hostade lite efter två av dyken, men tror inte han fick någon direkt kallsup. Kanske mamma som drar honom för snabbt under vattnet så vattnet kommer in genom näsan. :P

Efter babysimmet gav jag mig iväg till min mammavän Emma i Gamlestan som skulle ha ett Me&I-klädparty hemma hos sig kl 18. Vi blev ett gäng mammor som fick kika på den nya höstkollektionen som vår mammavän Alexandra presenterade för oss. Fanns en hel del fina kläder. www.meandi.se Emma bjöd på kaffe, jättegod Pollykaka, kakor, jordgubbar och grädde. Pollykakan var typ en kladdkaka med Pollygodis i. Var nog den godaste kladdkakan jag ätit någonsin. Har fått receptet så den måste jag testa att göra själv någon gång.

Just nu ligger båda älsklingarna och sover gott. F ska upp och jobba kl 5 imorgon, så han och Dante lade sig samtidigt. F lade Dante själv idag, vilket fungerade. Dante har ju varit ganska mammig på sistone och inte låtit pappa F varken mata honom med välling eller natta honom, men det kanske fungerar om inte jag är hemma. Nu ska jag också hoppa i säng för klockan är redan över midnatt. God natt!!