fredag 5 februari 2016

Januari 2016

Januari har passerat fort och har kantats av förkylningar och hosta.

Dante har, innan han blev sjuk, gått på två barnkalas. Det första var för hans kompis Dante Ahl och det andra för hans kompis Sixten. Båda fyllde 4 år under januari månad, liksom Dante själv.

Dante As kalas ägde rum på Lekstán i Sisjön, vilket är ett lekland med klätterborgar, cyklar, bollkanoner m m. Det bjöds på korv med bröd och glass i ett piratrum och sedan var det lek både före och efter detta. Dante tyckte det var jättekul att leka på leklandet, men han ville helst att jag skulle vara med och titta på när han klättrade runt och åkte rutschkana och var med och lekte med bollar och var inte så intresserad av att leka med sina jämnåriga kompisar. 

Nästa kalas var hemma hos Sixten på Eriksbergsplatån. Det tyckte han också var kul och han lekte mest med en bilbana som Sixten hade fått i present av sina föräldrar, vilket han och en annan kille som var med på kalaset lekte med nästan hela tiden. Sedan bjöds det på glass, vetelängd, enorma muffins och jättegod fin chokladtårta. Dante är ju inte så mycket för godis och choklad, så han höll sig till vetelängden och glassen, medan jag istället njöt av att få dricka kaffe i lugn och ro och äta god muffins och tårta. Som förälder kan man ju inte räkna med att få något fika eller något att äta på barnkalas, vilket jag har full förståelse för, men här fick både barnen och föräldrarna jättegott fika. Mums!!

Sedan har vi också varit på två fotograferingar under januari. Jag hade köpt två dealar avseende familjefotografering via Let´s deal och bokat in dem med två veckors mellanrum. Dealarna var på två olika fotostudior och kostade mellan 99 kr -150 kr och då ingick makeup (bara på ena stället) och fotografering med ombyten om ville, vilket kunde ta upp till 2 -3 tim totalt, och sedan fick man välja en digital bild som man fick på skiva. Tänkte det var bra att utnyttja dessa dealer för att slippa lägga massa pengar i onödan, då man ju aldrig vet om barnen är nöjda och glada, så man vet aldrig om det blir en lyckad fotografering eller ej. Sedan vet man ju aldrig om barnen blir sjuka eller så. Sedan vet ju både fotostudion och vi att om det blir en lyckad fotografering, så köper man ju fler foton än ett. 

Första fotograferingen blev rätt lyckad och vi fick några bra bilder på familjen, syskonbilder och singelbilder på barnen, så där blev vi rätt mycket fattigare när vi gick hem. Vi är nöjda med fotona, men tyckte inte vi fick något avdrag för dealen jag köpt från det slutliga priset, vilket de inte höll med om, så dit kommer vi aldrig gå tillbaka igen. 

Ville ju inte bara strunta i den andra fotograferingen som vi bokat in, så jag gick dit med barnen och var ärlig med dem om att vi nyss fotograferats på ett annat ställe, men att vi gärna vill ta några syskonbilder, då syskonbilderna vi tog på första fotograferingen blev inte superbra. Så det slutade med att vi köpte fyra bilder av dem, så nu har vi många fina bilder på hela familjen, på syskonen och på var och en av dem. :)

Lisbeth kom och hälsade på oss 19 januari, vilket var dagen efter det enorma snöfallet vi fick över en natt som resulterade i meterhöga drivor utanför huset och snötyngda träd och buskar. Såg ut som man befann sig i fjällen när man tittade ut. Fantastiskt fint. Vi fick dock aldrig komma ut och leka i snön, då Dante var för hostig hela den veckan som snön låg kvar, så tyvärr missade han detta.

 Resten av januari har vi inte gjort så mycket. Vi har mestadels varit förkylda och hostiga och därmed hållit oss hemma och inne. Dante har inte gått till förskolan många dagar i januari framförallt pga hostan. 

Dantes födelsedag 28 januari firades också hemma med bara familjen, då Dante var hostig. Dante var glad ändå över presenterna han fick av oss och att han fick blåsa ut ljusen på pannkakstårtan som han och pappa Fredrik gjort med jordgubbssylt och äpplemos emellan. Dante gillar ju inte vanlig tårta, men pannkakor är hans favoritmat, så pannkakstårta var ju perfekt tårta till honom. 

Känns som man varit isolerad hemma länge nu och jag längtar efter att komma ut och träffa folk. Fredrik märker det för jag försöker bjuda hem folk till oss hela tiden, men då vi aldrig lyckas bli helt friska så blir det aldrig av. Så trött på att vara inne hemma hela tiden. I onsdags var det första dagen på länge som Dante gick till förskolan och jag tog en promenad i solen med Joline i barnvagnen för att hämta honom, samma igår. Underbart!! Hoppas det fortsätter så och att vi alla blir friska snart. :)