söndag 25 oktober 2015

Besök hos farmor & farfar, sjukvecka samt babysimpremiär

Senaste veckan har präglats mest av sjukdom men den har även innehållit trevliga saker såsom besök hos Dantes farmor & farfar, Birgitta och Kent, i Norra Kedum.

Hos farmor och farfar och plockade pappa Fredrik fram hans och farbror Christoffers gamla stora Legosamling. Det är första gången som Dante får leka med riktigt lego, inte Duplo alltså, i större mängd och han tyckte det var jättekul. Legot roade inte bara Dante, utan alla vi vuxna var där & byggde & hade kul också. Det byggdes bilar, båtar, hus och allt möjligt i Legostaden och vi lekte med det med Dante. Jättekul!


Vi höll på att inte komma iväg till Ds farmor och farfar, då Dante hade över 39 graders feber och ont i magen och kissade på sig flera gånger på fredagmorgonen. Då läkartiderna på vårdcentralen var fullbokade åkte vi istället till barnakuten på Östra, då jag trodde det var urinvägsinfektion.  Efter ca 5 timmar av mest väntan och provtagning och undersökningar på Östra, så fick vi åka hem igen utan att vara säkra på vad det berodde på. Inte uvi och inte öroninflammation. Troligtvis början till förstoppning i kombination med utbrott av virusinfektion, trodde läkaren. Så vi fick recept på en laxermedicin som D skulle ta i 14 dagar med oss hem.

Joline fick hänga med i bärselen.

Härligt väder i Norra Kedum
Sent på fredagseftermiddagen styrde vi då kosan mot Norra Kedum och stannade där till efter lunch på söndagen, då vi åkte tillbaka hem till Gbg.

Sedan dess har hela familjen varit sjuk hela veckan. Fredriks förkylning bröt ut under den helgen vi var iväg och han var hemma från jobbet måndag t.o.m. torsdag.

Joline firade sin 8-månadersdag med att få över 39 graders feber för första gången i sitt liv och sedan var förkylningen ett faktum även för henne. Hon har varit både supermammig och gnällig hela veckan, troligtvis mycket beroende på förkylningen. Denna veckan har hon också börjat krypa riktigt bra samt ställa sig upp mot allt hon hittar. Soffor, stolar, människor osv. Hon har inte fallit och slagit i huvudet hittills, då vi haft bra koll på henne, men det är nog säkrast att ta fram tyghjälmen, om hon kan acceptera att ha den på sig. Hon sliter nämligen av sig sina mössor direkt, om de inte knyts under hakan.

Själv var jag sist ut. Ingen feber men jättejobbig förkylning och början till migrän som jag lyckades stoppa. Slemhosta. rinnsnuva och huvudvärk. Inte kul alls.

Nya vinterkläder till D från Color kids som vi köpte till 30% rabatt på
Outdoor-rea-dagarna på Freeport i helgen. Tog storlek 128, så D
förhoppningsvis kan ha dem även nästa vinter. Storleken rekommenderades
till 8-åringar enligt deras storleksguide. Stor kille Dante är.
Dante hittade Blixten McQueen på Freeport.
Jag är fortfarande sjuk, medan övriga familjen har frisknat till. Barnens förkylningar är nästan helt över, bara lätt snoriga näsor, och pappa Fredrik hostar bara, så idag när det var dags för ny plask&lekkurs för Dante och premiär för babysim för Joline, så fick pappa Fredrik ställa upp.

Först kl 14.00 till Vattenkompaniet på andra sidan Älvsborgsbron med Dante. Dante simmade tre längder helt själv sittandes på en "flytkorv" & dök under vattnet utan problem & hade även prövat att titta under vattnet, utan simglasögon. Jätteduktig.

Sedan fort hem och byta barn och ta med Joline till Bräcke Diakoni här på Hisingen kl 15.30 och premiärbada med henne. Joline visade sig från sin bästa sida och hade tyckt det var kul att bara och hade sparkat och plaskat i vattnet. Träffade även en kompis Hilda där, från babyrytmiken vi går på hos Svenska kyrkan på torsdagsförmiddagar denna hösten.

Nu sover alla övriga i familjen gott sedan några timmar tillbaka, så då passade jag på att uppdatera bloggen och min iPhone. J har vaknat några gånger, men somnat om igen efter att fått amma lite till. Nu ska jag också gå och lägga mig. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar