lördag 5 mars 2016

Februari 2016 och 1+4 årskalas

I februari har vi också varit ganska sjuka, så vi har inte hunnit göra så mycket, utan mestadels varit hemma för att försöka bli friska någon gång. Jag åkte själv på en rejäl hosta som tog nästan hela månaden att bli av med.

Jag och Joline åkte dock, trots hosta, på en lite längre tripp till min gamla universitetspluggkompis Annika D och hennes familj (fru Madelein, sonen Alfons och dottern Thyra) i Asker, Odensbacken, utanför Örebro den 11 - 14 februari. Vi tog Skodan och åkte på morgonen efter vi lämnat Dante på förskolan. Stannade för lunchpaus hos mina föräldrar i Skara och åkte sedan vidare senare på eftermiddagen så vi var uppe hos Annika omkring 17-tiden. Reseetapperna gick jättebra, då Joline sov nästan hela tiden i bilen.

På fredagen blev det ett besök till Örebro centrum för lite shopping och god lunch med Annika och lilla Thyra. Var mysigt. Lördagen spenderade vi hemma hos dem i deras hus och gick en kort promenad ute. Promenaden blev kortare än planerat, då flera träd hade fallit över och spärrat av skogsvägen/stigen som vi hade tänkt att gå. Var härligt att bara umgås och prata och bara ta det lugnt, särskilt då man själv är lite sjuk och trött både pga hostan och för att J fortfarande sover dåligt på nätterna. Kollade sedan Mello-delfinalen på tv på kvällen när barnen lagt sig.

Den 20 februari fyllde Joline 1 år. Stort grattis till dig, älskade Joline!!! Oj, vad detta året har gått fort! Helst sanslöst. Det blev inte så mycket firande på hennes dag, då hon var förkyld och vi ju senare den 27 februari skulle ha ett stort släktkalas både för henne och Dante. Hon fick dock presenterna från oss, glass och rån av Duplolego och en kassaapparat, samt en princessbakelse med ett ljus på.

Joline och Dante skulle få dela på princessbakelsen, men Dante smakade en sked och sedan ville han inte ha, som vanligt, då han inte gillar tårta och godis. Joline däremot åt nästan hela sin halva av bakelsen och verkade tycka det var jättegott.

Så olika barn kan vara varann. Dante och Joline är nästan varandras motsatser. Dante har alltid varit lugn som bebis och sov bra på nätterna (hela nätter) nästan direkt efter vi slutat med nattamningen. Han har aldrig varit intresserad av att öppna skåp och lådor eller att dra ut saker ur lådor och skåp. Han har heller aldrig gillat sötsaker och godis eller dylikt.

Joline däremot är en riktig känslomänniska. Antingen är hon jätteglad eller så är hon jättearg eller ledsen. Hon får lätt utbrott och kastar sig på golvet och dunkar huvudet eller ansiktet i saker så hon fr ont och gråter eller liknande om hon inte får som hon vill. Hon öppnar alla skåp och lådor hon hittar och drar gärna ut allt som finns däri. Har redan dragit ner en blomma ur fönstret också, vilket D aldrig gjort. Även när vi är på besök hemma hos andra öppnar hon deras lådor och drar ut kläder och allt hon kan få tag i.

Joline sover fortfarande dåligt på nätterna, med några undantag, och nu är det mer än tre månader sedan vi slutade med nattamningen. Hon vaknar och skriker högt och hjärtskärande nästan varje gång hon vaknar, men somnar som tur är ganska fort om igen. Hon gillar tårta och glass redan nu mycket mer än Dante någonsin gjort. Sötsaker får hon dock inte äta än, det var bara på födelsedagen som hon undantagsvis fick äta tårta.

Vi firade båda barnens födelsedagar lördagen den 27 januari på ett 4+1-årskalas för släkten. Det blev jättelyckat och alla verkade glada, både unga och gamla. :) De som kom på kalaset var farfar Kent, farmor Birgitta, mormor Evy, morfar Jan, farbror Christoffer, Lisbeth (Ulrikas faster), farfar Kents bror Jan, gammelfarfar Yngve, Gudrun, mormor Evys bror Mats och hans fru Raina.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar