söndag 27 september 2015

Dante 3 år & 8 mån

Liten uppdatering om Dante också.

Fingerfärg är kul
Han är nu 116 cm lång & väger ca 22 kg. Vikten har varit densamma i nästan över ett år. Han har blivit längre men smalare. Byxor som satt bra i midjan förra hösten åker nu nästan ner när han går.

Han äter väldigt olika. Ibland kan han smälla i sig 5 stora pannkakor & ibland äter han bara lite majs eller pasta eller korv.

Pannkakor med jordgubbssylt är favoritmaten. Annat som han gillar är majs, paprika, inlagda rödbetor, nudlar, ostbågar & chips. Mjölk är absolut favoritdrickan som alltid. Gillar inte dricka, godis, choklad eller popcorn. Vissa kakor gillar han & bullar går bra.

Han pratar bra & tydligt, så folk förstår honom. Uttryck som han ofta använder just nu är "Vilken bra idé!". Låter lite lillgammalt när han säger det, men gulligt. Säger de flesta ord rätt, men böjer dem lite fel ibland, men ändå på ett logiskt sätt så man förstår. Vissa ord är svåra att komma ihåg. Stridsvagn blir ofta strutsvagn. Att leka med bilar är dock det allra roligaste. Han gillar dock att krocka med dem, vilket vi vuxna inte tycker är så kul, men det där krockandet har suttit i länge nu, så vi får väl se om han någonsin tröttnar på det. 

Det roligaste Dante vet nu är att spela iPad, ofta racing- eller parkeringsspel, eller spela Xbox-spel. På Xboxen spelar han Forza Motorsport 3, Burnout Paradise eller Legospel, hittills Lego Star Wars & Lego Indiana Jones.

Dante går på Lek&Plask som är en förberedelse för simskola. I höst går han också på Knatteskutt där han ska få prova på olika sporter, såsom fotboll, handboll, orientering, dans osv. Det är kul! Det måste vara med en vuxen, men tyvärr får inte syskon vara med, vilket gör det lite krångligt för oss de veckorna som Fredrik jobbar kväll. Vi får försöka lösa det med att ta hjälp av Fs bror och våra föräldrar och skulle det inte lösa sig någon vecka, så får vi väl hoppa över den gången helt enkelt. 

Dante målar staden som pappa gjort till hans rum. Dante fick välja färg själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar