måndag 27 februari 2012

Imorgon blir Dante 1 månad

Har börjat gilla att sitta i babysittern
och titta på allt runt omkring
Oj, vad tiden går fort hela tiden, redan en vecka sedan mitt förra inlägg. Dagarna bara springer förbi konstigt nog, även fast man inte gör så mycket mer än tar hand om Dante på dagarna. Imorgon har det redan gått en månad sedan han föddes. Otroligt!

För ca 2 timmar sedan gick pappa F till jobbet för idag och kommer hem ca 02.30 i natt och Dante ligger i min famn och sover (kan inte lägga ner honom för då vaknar han och blir kinkig), men ska försöka skriva ändå. Blir mest pekfingervalsen med ena handen, men ibland kan man skriva med båda händerna ändå om man har datorn i knät.

Det har inte hänt så mycket under veckan som gått. Vi har mest varit hemma med undantag för en och annan promenad med barnvagnen. Toppen med en pappa som jobbar skift, då han är hemma en stor del av dagen även fast han jobbar som vanligt. I lördags fick vi dock besök av två vänner, Henrik och Sanja, som hade med sig en björn och en leksak till Dante och semlor till fika. Jättesnällt! Har sagt att de inte behöver köpa någon present, utan det är trevligt bara med deras sällskap. Vill inte att folk ska känna sig tvungna att ha med sig present, utan att det räcker att de kommer som de är. Det är iallafall första gången någon utanför släkten är på besök och det kommer bli fler sådana besök nu framöver när Dante är lite större. Har varit lite rädda för alla sjukdomar och influensor som går, så vi har därför inte träffat så mycket folk ännu.

Omkring vecka 5 så ska bebisar gå igenom det första mentala utvecklingssteget. Det innebär att de börjar se bättre på längre håll och kan fästa blicken, är vaken längre stunder och börjar le. Vi har definitivt märkt att han börjar se bättre och att han kan följa saker med blicken. Lampor är tydligen väldigt fascinerande och Dante kan ägna långa stunder till att ligga och titta på dem. Han kan också sitta längre stunder i babysittern utan att bli kinkig, vilket är bra. Leenden har vi dock inte sett så många ännu. Bara ytterst korta leenden som man inte vet om det faktiskt var ett leende eller om det bara var en grimas som råkade se ut som ett leende. Det kommer förhoppningsvis mer leenden framöver. Det ser vi fram emot. :)

Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt Dante igen. Vi blev positivt överraskade att han gått upp ca 500 gram sedan sist. Han vägde 5410 gram och var 59 cm lång. Han ligger en bit över normalkurvan, men han växer proportionerligt. så allt är som det ska. Var skönt att höra för denna veckan har vi dragit ner på ersättningen och de sista dagarna har han inte fått någon ersättning alls utan bara bröstmjölk, så det verkar som det fungerar bra. Sedan var vi på möte med en kurator som alla förstagångsföräldrar får ha. Då pratade vi om hur det känns att ha blivit förälder, om föräldraledighet samt om förskolor m.m.

Se så lång jag är! :)
Nackdelen med att Dante växer så fort är att han snart kommer vara utan kläder som passar. Vi har en hel del kläder i storlek 56 (för ca 56 cm långa bebisar som normalt ska passa bebisar mellan 1 - 3 månader), men få kläder i större storlekar, så om Dante fortsätter att växa så fort som han gör så måste vi snart ut och handla mer kläder.

Imorgonkväll så får vi första leveransen av Linas matkasse. Tänkte det kan bli enklare att fixa maten om man slipper åka iväg och handla, då det nu blivit lite krångligare att göra det med Dante. Tänkte prova på det hela några veckor. Har valt att pröva 3-dagarskassen varannan vecka. Det är tre lättlagade rätter som ska räcka till 4 - 5 personer per rätt. Ska bli spännande och intressant att lära sig lite nya recept också!

På onsdag börjar föräldragruppen, så det ska bli kul, och på torsdag ska vi till Familjerätten och F ska få skriva på pappren om faderskap så han officiellt blir Dantes pappa.

Ny blöja. Gött!!

1 kommentar:

  1. Hej på er!
    Vad han växer.... det kommer att bli en lång och stilig kille!
    Han är försigkommen för sin ringa ålder... gör redan V-tecknet.
    Jag har ett förslag Ulrika.... Ta och fria nu den 29 till din F.... jag vill komma på bröllop och så slipper F så mycket pappersexercis!
    Jag vet inte om din mor friade med de gifte sig i alla fall under ett skottår.
    Ha det nu så gott alla tre!
    Kramar i massor Raina

    SvaraRadera