måndag 3 september 2012

29 aug - 2 sept 2012: Blöjträff, shopping, babysim och Me&I-party

Sedan Dantes 7 månadersdag har vi hunnit med följande:

I onsdags, 29 aug, var vi några stycken mammor och barn hemma hos Johanna i mammagruppen på Facebook, fb-mammorna som jag kallar dem. Tror vi var 6 mammor & 6 barn som mest, då en av dem var tvungen att gå tidigare för att hämta barn på dagis, så alla var inte med hela tiden. Trots att vi inte var så många så kändes det hela ändå kaosartat med barn sittandes, krypandes eller ålandes överallt. Ljudnivån blir också rätt hög med dels tjattrande mammor och dels en massa barn som ska prata och tjuta hela tiden. Johanna hade lagat god lunch och var och en av mammorna passade på att äta när de fick en lucka när deras barn var nöjt och glatt och lekte på golvet. Efter alla ätit så satte vi oss för att diskutera Liberos Up&Go-blöjor som var anledningen till att vi träffades, då vi fått några Up&Go-blöjor på prov från Libero emot att vi svarade på en utvärdering av dem. Vi kom väl fram till att de är ganska smidiga att ha på dagarna när bebisarna kryper/ålar omkring och leker, men att de kanske inte är någon blöja man har på dem på natten, då de ofta händer att de läcker lite framåt morgontimmarna när blöjan börjar bli rejält full. Lukten på Liberos blöjor är också bättre än Pampers var vi nog alla eniga om.

Bebisarna i lektagen.
På torsdagen var jag och Dante och besökte våra vänner Therése och Calle som 3 aug 2012 fick sitt andra barn, en liten flicka som ska heta Zoe. Hon var jätteliten och söt! Trots att lilla Zoe nu var närmare en månad, så var hon ändå fortfarande mindre än Dante var när han föddes.

Therése och Calles något större dotter, Bella, gillade att Dante var lite större än hennes lillasyster. När Dante ålade runt på golvet så lade hon sig på golvet intill honom och ålade hon också. Dante fick också ett gäng med kramar av goa lilla Bella. När vi skulle fika så smusslade Bella till Dante lite mjuk pepparkaka, vilken han förtjust tog emot och kramade till smulor. Dante hann dock inte fatta att det var något han kunde äta innan vi upptäckte vad som var på gång och tog kakan ifrån honom. Ska försöka hålla honom från sockret så länge det går. :)

Fredagen spenderades med vår mammalediga vän Jenny och hennes lille Sixten. Vi åkte och shoppade på Babyproffsen i Mölndal samt därefter Freeport utanför Kungsbacka.

Köpte en säkerhetsgrind till trappan som var på rea. På Freeport hittade jag ett par fina vindfleecetossor med gummisula på rean på Polarn & Pyrets outlet (var i en typ provisorisk barack, så jag vet inte om de bara är där tillfälligt) samt några fina leksaker på Filip och Filippa som verkar vara en bra barnaffär med bra outletpriser http://freeport.se/butik/filip-och-filippa.

Det var synd att de skaloveraller och jackorna som fanns kvar på PoP-outletrean inte fanns i storlek 86 som jag skulle behöva till Dante. Största storleken som fanns kvar av pojkoverallerna och jackorna var storlek 80. Sedan fanns det också kvar en del kläder i större storlekar för större barn, men just den storleken vi behövde fanns tyvärr inte.

Jag beställde också lite grejer från Jollyroom i veckan som hade 10 % rabatt på hela sortimentet t.o.m. 31 aug. Köpte en 2ME resesäng, pannband/tyghjälm, säkerhetsgrejer för att barnsäkra hemmet m.m. www.jollyroom.se

Helgen var rätt lugn. Fredrik var ute och grejade under lördagen medan jag och Dante roade oss inomhus samt tog en liten promenad med vagnen. Idag var det babysim på schemat och Dante dök flera gånger. Hostade lite efter två av dyken, men tror inte han fick någon direkt kallsup. Kanske mamma som drar honom för snabbt under vattnet så vattnet kommer in genom näsan. :P

Efter babysimmet gav jag mig iväg till min mammavän Emma i Gamlestan som skulle ha ett Me&I-klädparty hemma hos sig kl 18. Vi blev ett gäng mammor som fick kika på den nya höstkollektionen som vår mammavän Alexandra presenterade för oss. Fanns en hel del fina kläder. www.meandi.se Emma bjöd på kaffe, jättegod Pollykaka, kakor, jordgubbar och grädde. Pollykakan var typ en kladdkaka med Pollygodis i. Var nog den godaste kladdkakan jag ätit någonsin. Har fått receptet så den måste jag testa att göra själv någon gång.

Just nu ligger båda älsklingarna och sover gott. F ska upp och jobba kl 5 imorgon, så han och Dante lade sig samtidigt. F lade Dante själv idag, vilket fungerade. Dante har ju varit ganska mammig på sistone och inte låtit pappa F varken mata honom med välling eller natta honom, men det kanske fungerar om inte jag är hemma. Nu ska jag också hoppa i säng för klockan är redan över midnatt. God natt!!

2 kommentarer:

  1. fullt ös medvetslös ;)

    kul när det händer roliga saker om dagarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är kul, men ibland blir det väldigt mycket. Var skönt med en ganska lugn helg efter alla aktiviteter förra veckan iaf. Man blir helt slut om man är ute på aktiviteter varje dag i veckan. Behöver en lugn dag hemma emellanåt. :)

      Radera