tisdag 29 maj 2012

Dante 4 månader och har fått prova första smakisen

Igår blev Dante 4 månader. Vi var på BVC igår förmiddag och mätte & vägde honom. Nu är han 70 cm lång och väger 7645 gram, fortfarande två eller tre kurvor över normalkurvan i både vikt & längd. Huvudomkretsen är 45 cm.

Senare samma dag fick han sin första smakportion i form av naturell havregrynsgröt för barn från 4 månader blandat med lite bröstmjölk. Gick bra, han grimaserade inte så mycket, se klippet nedan.

Dante vänder sig från rygg till mage

Så här såg det ut när Dante vände sig från rygg till mage förra veckan, se filmen nedan.


Nu när han har kommit på hur han ska göra så går det snabbare och snabbare för honom att vända sig för varje gång. Nu vänder han sig varje gång jag lägger honom i babygymmet och även i sängen på natten. Det är lite jobbigt att han vänder sig i sängen, då jag är orolig att han inte ska få luft om han ligger med ansiktet ner i kudden efter han tröttnat på att hålla upp huvudet. Han kan ju inte vända sig tillbaka till rygg. Vi får se hur vi ska lösa det.

måndag 21 maj 2012

Vände sig till magläge idag

Ikväll låg Dante i babygymmet medan jag gick & gjorde några mackor till mig. När jag kom tillbaka med de färdiga mackorna hittade jag Dante liggandes på mage i babygymmet slickandes på filten. Han brukar inte gilla att ligga på mage så jag var förvånad över att han inte klagade mer över detta.

Jag såg inte hur själva vändningen gick till, men misstänker att han gjorde som när han drar sig själv runt i babygymmet, alltså ligger på rygg & lyfter upp båda fötterna typ mot hans vänstra axel. Då hamnar vikten för långt åt vänster så då välter han över & blir liggandes på sin vänstra sida. Från det läget brukar han typ "gå" framåt med fötterna så han förflyttar sig runt i en cirkel. Nu gissar jag att han sträckte ut sig när han låg på vänstersidan, så han råkade välta över på mage. Alla sätt är bra förutom de dåliga. :)

I helgen har Dante också upptäckt sina fötter & tar gärna tag i fötterna när han ligger på rygg.

Ska någon dag berätta lite mer vad vi gjort sedan jag skrev något senast & även lägga in lite bilder från dopet. Får se när jag får tid till det.

söndag 20 maj 2012

Å dyk!


Idag var det sista gången på babysimmet för denna terminen. Gick ganska bra. Blev lite kinkig efter dyket. Dante fick sitt första simmärke, krabban, som de kallar det på Aquabarn. Får se om vi kan träna dyk något i sommar. Får köpa en uppblåsbar liten pool till Dante. :)


tisdag 15 maj 2012

Träningspass & hockey på TV

Dante gillar att titta på hockey. Idag körde han ett träningspass samtidigt. Filmade bara en liten stund, men han höll på så jättelänge. :)

tisdag 8 maj 2012

Dantes dop 5 maj 2012

I lördags var det då dags för Dantes dop. Dante Jonas Sjöberg är hans fullständiga namn. Blev en riktigt lyckad dag med fint men lite blåsigt väder.

Dante skötte sig exemplariskt. Var en go och glad bebis för vi hade matat honom extra med ersättning. Somnade till och med i famnen på en av gästerna (Gudrun som är Fredriks farfars fru). Kunde inte bli bättre.

Återkommer med bilder från dopet senare.

fredag 4 maj 2012

Promenad och lunch med fb-mammor

Igår, torsdag 3 maj, så träffade jag två av fb-mammorna, Camilla och Jasmina, i Brunnsparken kl 10. Det var kul att få träffa dem "live" för jag har lyckats missa de fikor och promenader med fb-mammorna som de varit med på tidigare. Vi promenerade med barnvagnarna från Brunnsparken till 7-Eleven vid Grönsakstorget och köpte yoghurtglass och kaffe och sedan promenerade vi vidare till Trädgårdsföreningen. Där satte vi oss i solen på en picknickfilt jag hade med mig. Var mysigt att sitta där och prata. Nathanael och Dante var vakna och vi lade dem på filten intill oss. Jasminas Eddie sov så gott i vagnen hela tiden så han fick ligga kvar där. Vi satt där tills det började närma sig lunchtid, då skulle Camilla hem och baka kakor till Nathanaels dop i helgen och Jasmina skulle springa några ärenden på stan.

Jag gick då till Café Kosmos där jag träffade en annan fb-mamma, Johanna och lilla Sigrid. Vi åt lunch där i solen. Johanna provade Kosmos LCHF-burgare som såg väldigt god ut med många goda röror. Själv tog jag en halstrad lax på salladsbädd. Den var också god. Äter så lite fisk, så jag tänkte passa på och äta när man kan äta god fisk ute på restaurang. Om jag äter ute så betalar jag med mina rikskuponger som jag köpt genom jobbet innan jag gick på mammaledighet. På det sättet tar det inte av föräldrapenningen jag får nu, för de pengarna försvinner snabbt när vi ska betala lån, ränta och övriga räkningar.

Efter lunchen gick jag och Johanna till Åhlens och jag köpte en för stor solhatt till Dante. Tänkte att han nog kommer växa i den till sommaren. På Åhlens tog hungern över för Dante och han började gallskrika, så jag betalade snabbt och vi skyndade ut med våra barnvagnar och satte oss på en bänk utanför Domkyrkan och ammade våra bebisar. Det var fortfarande soligt och fint men det hade börjat blåsa lite mer, så efter en stund var det inte så skönt att sitta där längre så då sade vi "hej då" till Johanna och Sigrid och åkte spårvagnen hemåt.

På kvällen blev det sedan packning inför dopet i Norra Kedum i helgen, då vi skulle åka direkt efter F kommit hem från jobbet idag, fredag. Vi hoppas att dopet kommer gå bra i helgen. Vädret verkar inte bli det bästa, så det är ju tur vi inte ska vara utomhus. :)

Början av maj

I tisdags, 1 maj, var vi (liksom de flesta andra) lediga. F jobbade på med muren och plattläggningen i trädgården. På eftermiddagen kom sedan Therése, Kalle och lilla Bella och hälsade på. Det var ca 19 grader varmt ute och soligt, så vi drog ut markisen och fikade på altanen. Hade fixat lite fruktsallad och grädde samt köpt en jättegod kaka som kallades vaniljbrioche (eller något sådant). Gott var det i alla fall och det kändes som sommar. Jättetrevligt att träffa Therése, Kalle och Bella igen för det var längesedan vi såg dem pga de varit sjuka i diverse sjukdomar ända sedan januari när Bella skulle skolas in på dagis. Var också kul att se hur Therése mage växt, då hon nu är ungefär i mitten av graviditeten med nr 2.

Onsdagen spenderades hemma. Klippte lite gräs när Dante sov och försökte sitta ute och njuta lite av solen med ett paraply över Dante som då låg i mitt knä och ammade som vanligt. Hade varit skönt om han kunde sova lite på dagen, så man slapp ha honom i knät hela tiden. Samtidigt är han så mysig nu och jag älskar att mysa och prata med honom och vill inte missa en minut med honom för tiden går och han växer så fort. Får därför lite dåligt samvete ibland när jag önskar att jag kunde få ha lite mer egentid. Finns inte mycket tid över till annat när han fortfarande vill amma så mycket, helst hela tiden. Blir nog något enklare när han blivit lite äldre och inte ammar lika mycket. För att göra det bästa av situationen som den ser ut nu, alltså att försöka hålla både mig och Dante nöjda och glada, försöker jag nu hitta på minst en aktivitet om dagen som jag själv tycker är kul och som jag kan göra med Dante eller som Dante kan hänga med på.

Glömde förresten skriva att Dante skrattade för första gången i måndags, Valborgsmässoafton. Förut har han ju bara gett oss leenden, men denna gången skrattade han. Han skrattade till något när jag lekte med honom på mattan på golvet, men det riktiga skrattet kom när han låg och sov i min famn. Var ett riktigt långt och supergulligt bebisskratt. Blev jätteförvånad, då han ju faktiskt låg och sov. Drömde säkert något roligt. Så sött!!

En glad, snart skrattande kille. :)

Valborgsmässoafton

I måndags var det Valborgsmässoafton. F jobbade hela dagen, så jag bestämde mig för att hitta på något själv för jag hade inte lust att sitta hemma hela dagen. Hade några rabatthäften som bara gällde fram till 2012-04-30, så jag tänkte göra ett sista försök att utnyttja några erbjudanden.

Fick sällskap av Sophia, en av mammorna i föräldragruppen, in till centrum. Där använde vi en ät 2 för 1-kupong på Subway. Tog med oss baguetterna ut och satte oss på trappan vid Gustav Adolfs torg och njöt av maten, solen och pratade, medan bebisarna sov i sina barnvagnar.

Efter lunchen så begav jag mig till biblioteket och fixade ett bibliotekskort som jag behöver för att kunna boka in mig och Dante på diverse aktiviteter på Minibiblioteket på Röhsska muséet. Hade tänkt att vara med på en sång- och ramsestund samt babymassage där under maj månad.

Därefter gick jag och Dante förbi Fröken Olssons kafé. Där använde jag en kupong som gav mig en valfri stor muffins gratis om jag köpte en stor latte. Tog kaffet och muffinsen och satte mig på en låg mur mitt på det lilla torget som ligger strax intill utanför Kompassen. Där stod ett gäng gubbar och spelade något som lät som typ grekisk musik och det var fullt med folk på alla uteserveringarna. Även om det var lite mulet så var det ändå varmt, så värmen i kombination med musiken och folket runtomkring gjorde att det kändes som om man var utomlands. Härligt! Gav gubbarna en slant och sedan åkte vi hem och slappade resten av kvällen.

Kände mig som en riktig latte-mamma. :)

Projekt i trädgården

Fredrik har i flera veckor nu jobbat med "sten-projekten" i trädgården: lägga kullersten runt parkeringen, bygga trappa, bygga mur och lägga om stengången. Efter vi fick parkeringen stenlagd av ett företag, så har F jobbat dels med att lägga kullersten runt om parkeringen samt byggt en mur utmed gatan. Allt är inte klart ännu, men det går framåt.

I helgen kom Fs pappa och mamma och hjälpte oss. F hade hyrt en padda över helgen så nu skulle det hända grejer. Jag kunde själv inte hjälpa till så mycket då någon måste ta hand om Dante. Fs pappa var till stor hjälp för F och så här långt har nu F kommit nu med stenprojekten, se bild nedan. Inte så långt kvar som ni ser.
Fs mamma tog Dante på en promenad med Dante så jag kunde åka och handla. Sedan var hon jättesnäll och hjälpte mig rensa en rabatt som jag inte rensat ordentligt på två år. Det var ingen lätt uppgift för det är så mycket rötter överallt i den, men det blev hundra gånger finare än innan. Stort tack till både Kent och Birgitta för all hjälp!

Jag är inte så duktig på att sköta om alla delar av trädgården och särskilt inte nu med Dante. Har lyckats trimma en del av äppelträdet och klippa hälften av gräsmattan. Får passa på när han sover, vilket inte är så ofta på dagarna tyvärr.