måndag 2 juli 2012

Midsommar i Kungshamn

Midsommarafton och resten av midsommarhelgen spenderade vi i Kungshamn på Wiggersviks camping.

Vi drog upp vår husvagn dit på midsommarafton, då Fredrik jobbade några timmar in på natten till midsommarafton. Fredriks föräldrar (Dantes farmor och farfar) var redan där tillsammans med Ingemar och Lizette som bodde med dem i deras husvagn. De hade slagit upp sitt förtält, så vi struntade i att sätta upp vårt.

Det blev god sill med flera olika smaker och färskpotatis på eftermiddagen och sedan räk- och kräftröra i baguetter på kvällen. Jag och Fredrik körde in till Smögen och köpte räkröran omkring 17-tiden på midsommarafton och herregud vad mycket fulla människor, framförallt ungdomar som vi såg på vägen. Vädret var rätt kasst. Grått och regnigt, så det var skönt att kunna sitta i ett varmt och skönt förtält och höra regnet smattra på taket när vi åt.

På midsommardagen åkte vi in en sväng till Smögen igen. Då var det faktiskt varmt och soligt, vilket var enda solen vi fick den helgen. Någon parkering var det dock i stort sett omöjligt att få. Fick stanna på en parkering vid ICA vid brofästet på Smögen där vi hade tur att få en plats. Strax därefter kom även Kent, Fredriks pappa, i deras bil och lyckades också hitta en parkering på samma ställe. Parkeringen hade nyligen blivit betalparkering, men själva parkeringsautomaten var verkligen inte snabb. Fredrik stod i kö i 29 minuter för att få köpa en parkeringsbiljett till honom och Kent och då var det kanske ca 10 personer i kö när han ställde sig där. Helt sjukt. Sedan gick vi in till Smögenbryggan och gick och tittade lite och sedan gick vi tillbaka och köpte lite kallrökt lax på vägen.



Hela familjen. Dante håller i midsommarstången och
har på sig tröjan som jag (Ulrika) stickat i slöjden i
skolan för länge sedan. Högstadiet, tror jag det var.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar