lördag 14 juli 2012

Ny blomma i trädgården

Denna sommaren har vi upptäckt en ny blomma i trädgården. Den har funnits där varje sommar sedan vi flyttade hit, men det är först i år som den blommar. Trodde tidigare det var en grön växt utan blommor, men jag hade fel. Se så fin den är på bilderna nedan. Om någon vet vad den heter så får ni gärna informera mig, för jag vet inte. :)

5 kommentarer:

  1. Hejsan vännen!
    Hoppas ni har det bra på er semester, nu var det länge sedan jag hörde av mig. Kollar in ibland och njuter av alla härliga bilder på er gullige Dante.
    Den vackra blå blomman är en Stormhatt.
    Stormhatten är mycket giftig! Särskilt roten innehåller stora mängder av alkaloiden aconitin, som är ett förlamande nervgift. Trots att den är vacker i trädgården lockar den dock inte till förtäring.
    Jag har också sådana i min trädgård men det kan vara bra för dig att veta att den är giftig nu när ni har Dante.
    Ha en fin fortsättning på kvällen!
    Kram från Raina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Raina för infon. Vilken tur att du hade koll på vilken sorts blomma det var. Livsfarligt om Dante skulle få för sig att den skulle vara god att äta. Får se om vi behåller den eller om vi gräver upp den för säkerhets skull. Den är ju fin men förlamande nervgift låter ju verkligen läskigt.

      Kram till er och hoppas ni också har en fin sommar!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Oj läser att det är stormhatt, själv trodde jag det var Riddarsporre (ville plantera dem i vår trädgård) men nu när jag googla verkar de va besläktade. Och båda är giftiga :/

    Tänker att man får lära sitt barn vad de kan äta i naturen och vad som är farligt. Själv var jag snudd på rädd för Gullregn efter mammas förmaningar när jag va liten :-)

    SvaraRadera
  4. Om ni gräver upp den så tar jag gärna emot den ;-) hihi

    SvaraRadera