tisdag 15 januari 2013

2 - 5 jan 2013: Besök & 1-årskalas hos en annan Dante

Lite uppdatering, så här i efterhand som vanligt.

Under årets först vecka hade vi först besök över en dag av mina föräldrar och min bror.  Då fick vi dels lite mer tid att renovera sovrummet och dels var de jättesnälla och putsade ett gäng med fönster, vilket inte var gjort på mycket länge. Min bror hjälpte också till att tvätta lite gamla leksaker som jag hade hittat när vi rensade mina föräldrars förråd hemma i Skara. De hade bara blivit liggande i en kasse i garaget, så det var toppen att han hjälpte oss med det för annars hade de säkert legat kvar där ett bra tag till.

På lördagen var vi bjudna på 1-årskalas till en annan liten Dante i Mölndal. Vi gick i samma BVC-föräldragrupp (både under graviditeten och efter vi fått barnen) och har även gått babyrytmik med dem, så på det sättet har vi lärt känna dem. Var ju otroligt sammanträffande att de också valt att kalla sin lille kille Dante, för tilltänkta namn pratade vi aldrig om i föräldragruppen under graviditeten.



På kalaset var det ett helt gäng småbarn, de flesta ungefär runt 1-årsåldern, och deras föräldrar såklart. Det bjöds på Almondytårta och kaffe till de vuxna och pannkakstårta med grädde, frukt och bär till de små. Vi vuxna kunde dock inte hålla oss ifrån att smaka på den goda pannkakstårtan också. Vår Dante råkade sätta första pannkakstuggan i halsen, så sen ville han inte ha någon mer pannkakstårta, vilket pappa F inte var ledsen för. :)

Födelsedagsbarnet som också heter Dante

Med så mycket barn i en lägenhet kan det inte bli annat än full fart och värmen steg nog flertalet grader i lägenheten, så det var skönt att komma ut i kylan efter två timmar av lek och stoj. Pust! Kommer nog inte ha något 1-årskalas för hans jämnåriga kompisar hemma i år, utan det får nog bli nästa år istället, då Dante troligtvis själv också tycker det är roligare.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar