måndag 22 oktober 2012

15 - 22 okt 2012: Öppna förskolan, Floda-besök, Villa-match och Dante sjuk

Ingen babyrytmik förra veckan heller tråkigt nog pga att ordinarie lärare har "kvinnoproblem" och vikarien hade fått kikhosta. De har lovat att fixa en ny vikarie till nästa vecka.

I tisdags, den 16 nov 2012, födde min kära barndomsvän Ann-Sofie en liten kille, Jaiden, på 3355 gram och 51 cm lång. Så nu har familjen Gonzalez fyra medlemmar. Kul att han är född samma år som Dante. De kommer säkert gilla att leka med varann när de blir lite större. Synd att de bor så långt bort. Skara är ju ca 15 mil bort, så det är ju inte direkt nästgårds. Får passa på att hälsa på dem då och då, när vi är hemma hos mina föräldrar i Skara.
I onsdags var vi på öppna förskolan Fyrklövern & lyssnade på en kvinna från kommunen som berättade om hur & när man söker förskola & vilka regler som gäller. Var svårt att koncentrera sig på att höra vad hon sade när Dante & alla barn runtomkring lekte & väsnades. Lite ny info snappade jag upp iaf. Träffade också lille Nils och Alexander från vår BVC-föräldragrupp, vilket var kul för det var längesedan vi träffade dem senast.

Dante tackar Lotta med familj för de fina skorna han fick. De passar perfekt och fungerar toppen att gå med. Tredje bilden är från öppna förskolan där han hittade många kul leksaker. Han invigde också den nya "one-piecen"/mjukisoverallen jag köpt till honom. Var dock inte så smidig, då man måste ta av hela dressen för att byta blöja.
På torsdagen var vi i Floda och hälsade på Frida och lilla Ebba. Det är skönt att åka och mammahänga hemma hos Frida. Alltid intressant att höra och se vad Ebba gör och vad som händer med henne, då hon ju är ca 1,5 månad äldre än Dante, så då vet man lite mer vad man har att vänta sig framöver. Det är också skönt att kunna prata barn, för just nu umgås man ju nästan dygnet runt med Dante och mesta som händer i ens liv nu är barnrelaterat, så det är svårt att hitta något annat att prata om just nu. Hon bjöd på goda färska frallor och mumsiga muffins. Så mumsigt!!

I helgen hade vi besök av Fredriks bror, Christoffer. Han bor här i Gbg, men det är inte så ofta han är hemma hos oss tre dagar i rad och sov över en kväll pga han inte orkade gå hem till sig mitt i natten. I lördags var det bandymatch på TV. Villa Lidköping mot Sandviken. Christoffer och Dante satte på sig sina matchtröjor för att heja på Villa.

Under matchen märkte vi att Dante var varm och det visade sig att han hade över 39 grader i feber. Vi försökte hålla febern nere genom att ge Dante flytande Ipren för barn. Stackarn fick också diarré. Han var dock lika glad och lekfull som vanligt, trots att han var sjuk, men hade ingen aptit och vägrade äta någon lunch i lördags. Han åt dock lite gröt under eftermiddagen. På lördagskvällen ville han inte sova utan somnade först efter midnatt.

Igår var han feberfri igen och under eftermiddagen började få tillbaka aptiten. Igår var det också första gången han lyckades dricka själv ur en flaska genom att hålla den själv. Tidigare har han hållit i flaskan och sugit på den, men har inte lyckats dricka ur den, då han inte kommit på att han måste höja upp flaskans botten för att kunna dricka ur den. Igår drack han själv ur flaskan, då han både höll i flaskan med båda händerna och höjde den så att han kunde dricka ur den. Duktig kille. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar