torsdag 25 oktober 2012

BVC-besök idag

Idag var vi hela familjen på BVC. Det var i mitten av augusti som vi var där senast, så det var spännande att se vad Dante skulle få för officiell längd och vikt idag. Här är de officiella siffrorna:

Längd: 79 cm
Vikt: 12 030 gram
Huvudomfång: 50,2 cm

Nu är han uppe på tredje kurvan ovanför normalkurvan avseende alla tre måtten. Använder storlek 80 - 86 nu på kläder till Dante. Köper storlek 86 eller 92 om jag handlar kläder till honom, vilket enligt tabellerna är för barn 1 - 1,5 år (storlek 86) eller 1,5 - 2 års ålder (storlek 92). Stor kille. Tror dock han kanske kommer kunna ha de här kläderna ganska länge, då han troligtvis blir lite mindre mullig sedan när han börjar krypa och gå, om han inte växer väldigt mycket mer på längden.

Då vi planerar att eventuellt åka utomlands i december, så bokade vi in en tid hos läkare för att Dante ska få en vaccineringsspruta mot mässling, påssjuka och röda hund. Vi kunde boka in den samtidigt som vi ska göra 10-månaderskontrollen hos läkaren den 13 nov. Dante blir ju inte 10 månader förrän 28 nov, men tydligen gick det göra den kontrollen något tidigare.

Troligtvis blir det Teneriffaresa i början av december. Finns inte så mycket andra ställen än kanarieöarna man kan åka till i december om man inte vill åka utanför Europa. Vi får se, inget bokat ännu, men vi kommer kanske boka resa i helgen om F får klartecken från jobbet att han kan få ledigt.

2 kommentarer:

  1. Vilken kille måste må förträffligt och gilla mat! Han är så himla gullig.
    Skall ni åka till Teneriffa vad kul, vi åker dit den 6 november.
    Ha det gott och en stor kram!
    Raina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han gillar både äta mat och amma, så det går ingen nöd på honom. :)

      Kul att ni också ska till Teneriffa. Det verkar ju vara ett fantastiskt fint hotell ni ska till. Underbart! :)

      Radera