torsdag 25 oktober 2012

Hagel idag samt luftvärmepump beställd

Idag snöade det för första gången eller rättare sagt haglade. Det blev iaf vitt på marken efteråt, så jag tycker det borde räknas som första snön. :)

I tisdags hade vi besök från en firma som installerar luftvärmepumpar som skulle kolla på vårt hus och ge förslag på vart i huset en sådan bäst skulle placeras samt ge oss en offert på vad det skulle kosta att få den installerad.

Fredrik hade googlat och forskat lite om luftvärmepumpar på nätet och kommit fram till att en Mitsubishi Electric FD35 verkade bra och hade fått bra omdömen i forum och liknande. Mats som han hette från firman sade att det är en bra pump, men att FD35-an kanske är lite onödigt kraftig för vårt hus och att FD25-an, den mindre varianten, skulle vara lämpligare att installera. Det hade precis kommit ut en efterföljare till FD25-an som var ännu lite bättre och hade mer finesser och bättre verkningsgrad, vilken hette Mitsubishi Electric FH25 VEHZ 635, så den rekommenderade han oss.

Idag bestämde vi oss så vi ringde och beställde FH25-pumpen, så på tisdag kommer vi få den installerad. Ska bli spännande att se om elförbrukningen denna vintern kommer gå ner jämfört med tidigare år, efter vi installerat luftvärmepumpen. Vi har ju tre tidigare år att jämföra med, sedan vi flyttade in i huset, så det ska bli intressant. Framöver ska vi också byta ut några av våra elektriska element i några rum, till nya effektivare och energisnålare varianter. Det är bara i rummen som det troligtvis kommer behövas assistans från elementen, då luftvärmepumpsvärmen kanske inte når in till rummen eller räcker till överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar