söndag 28 oktober 2012

Dante 9 månader idag

Idag är det 9 månader sedan Dante föddes. Tiden går så fort!

Dante har visat sig från sin bästa sida den senaste veckan. Jätteglad kille och han överdriver sitt glada humör genom att "fejkskratta" och plira med ögonen och tycker det är extra roligt om vi också skrattar tillbaka då. Han lägger också huvudet på sned, först åt ena och sedan andra hållet och tittar på oss och han skrattar om vi härmar honom.

De senaste dagarna har han också börjat göra en annan typ av ljud, typ sk-ljud som när man säger sked, men utan -ed. Ungefär som om man gurglar sig och gör ljud samtidigt, utan att ha något i munnen att gurgla.

När vi håller honom under armarna och låter honom gå på golvet och putta en stor uppblåsbar pilatesboll framför sig, så har jag nu märkt att han börjat lära sig hur han ska styra bollen så den går åt det hållet han vill att den ska gå. Om han vill den ska rulla åt höger så lägger han händerna på den och drar händerna åt höger och upprepar det osv. Han lär sig nya saker hela tiden.

Än så länge verkar han dock bara förstå vad ordet "lampa" och "släpp" betyder. Verkar inte förstå ordet  mamma eller pappa än, trots att vi försöker lära honom det. Han säger mamma ganska ofta, men verkar som sagt inte förstå innebörden av ordet än.

I torsdags så ställde han sig upp själv för första gången på riktigt. Det var mot vår soffa. Vi hade turen att filma honom just då, så vi har det hela på film. :) Idag gjorde han det igen, fast mot gåstolen. Får hålla mer koll på honom nu, så han inte ställer sig upp mot något när jag inte ser. Får fixa resår i tyghjälmen så han kan ha på sig den för jämnan snart när han kryper runt. :)

Idag smakade han också på vår mat, alltså samma som jag och Fredrik åt, för första gången. Då jag inte tycker det är så kul att laga mat och helt enkelt varit för lat för att försöka laga någon mat till honom, så har han inte fått prova någon annan lagad mat än burkmat förrän nu. Det var makaroner och köttbullar som stod på menyn. Dante åt några skedar, men hans ansiktsuttryck visade att han inte gillade det. Man kan ju inte gilla allt på en gång och i böcker om barn och mat så skriver de ju att det ibland krävs att de smakar typ på en sorts mat kanske 15 gånger innan de börjar gilla det. Det är bara att låta honom smaka på allt vi äter, som han får äta, och hoppas på att han kommer gilla det någon gång om han inte gillar det första gången.









2 kommentarer: