torsdag 11 oktober 2012

30 sept - 2 okt 2012: Röja förråd i Skara & träff med gammelfarmor Ingrid samt familjen Gonzalez

Efter babysimmet på söndagen den 30:e sept så åkte jag och Dante till Skara för att vara med och röja i deras förråd. Hämtade släpkärran med grindar hemma hos Fs föräldrar i Norra Kedum på vägen hem.

Min bror Björn var också i Skara under dessa dagar, så hela familjen var samlad, vilket inte sker så ofta längre, då han bor i Stockholm och vi i Göteborg.

Vid lunchtid på måndagen så åkte vi allihopa och hälsade på farmor Ingrid, Dantes gammelfarmor, i Skövde. Hon hade fått komma hem till sin lägenhet igen, efter en längre sjukhusvistelse pga bruten lårbenshals och brutet ben i axeln samt inoperation av pacemaker. Hon såg pigg ut efter omständigheterna och vi fikade allihopa och pratade. Den 17 november kommer farmor fylla 95 år, så hon är verkligen en riktig krutgumma som också fortfarande är väldigt klar i huvudet. Stor kram till dig farmor!!

På måndag eftermiddag började vi röjandet och vi höll på ända tills jag, Dante och Björn skulle åka hem på tisdag eftermiddag. Vi jobbade på effektivt och snabbt och det blev flera kärror med skräp som vi körde till tippen och någon kärra till Kupan (second hand). Hittade en hel del fina leksaker, bl.a. Brio-leksaker, som jag tog med mig hem till Göteborg, så Dante kan få leka med dem. Vi hittade många andra kul saker, bl.a. en babyslift som både jag och Björn legat i när vi var små, se foto nedan. Välbevarad var den också. Fanns också ett gäng babykläder, men resåren hade torkat och en del var ganska slitna, men något kanske det finns som skulle passa Dante. Vi får kolla mer nästa gång vi är hemma i Skara.

Innan vi åkte till Göteborg så hälsade vi på familjen Gonzalez (Ann-Sofie, Jose Luis och Tindra) i Skara. Har inte träffat dem sedan Dante föddes, då vi av olika anledningar inte lyckats få till någon träff. Ann-Sofie är ju höggravid nu, så de får snart en liten själva. Kanske innan oktober månad är slut. Såå roligt. Tindra, som är deras första barn, tyckte inte det skulle bli kul att få en lillebror efter att hon träffat Dante. Undra varför? :) Det nya syskonet kommer ju inte bli någon direkt lekkamrat till Tindra förrän det blivit lite större, men jag tror hon kommer älska sitt syskon oavsett. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar