onsdag 31 oktober 2012

Babysim och IKEA

I söndags var det dags för babysim igen. Ny kurs nu som heter Fisken. 

Dante fick göra mer dyk från pappa F till kanten med lite hjälp. Han fick välta i vattnet frivilligt från pappas famn, men blev sedan uppfångad under vattnet och lotsad till kanten där Dante själv fick hålla sig fast. Han håller sig fast jättebra och behöver ingen hjälp att hänga själv i bassängkanten. Sedan fick Dante också träna på att simma, framförallt att sparka sig fram i vattnet, antingen hängandes på pappa Fs rygg eller på andra sätt. 

Då det börjar bli kallare nu och Dante bara sparkar av sig sitt lakan hela tiden så bestämde vi för att köpa en sovpåse på IKEA, se bild på sovpåsen nedan, så i måndags tog vi en sväng till Bäckebol för att bl.a. köpa en sådan. Sovpåsen kan han inte sparka av sig och det gör också det svårare att snurra runt och klättra i spjälsängen. Han klättar ju inte än, men det dröjer nog inte så länge till han lär sig det eftersom han nu lärt sig att ställa sig upp mot möbler osv. 




http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90130078/

5 kommentarer:

  1. Spännande med sovpåse, hur har det gått? Funkar det? Hoppas det :-)

    SvaraRadera
  2. Hunnit prova sovpåsen ännu? Har två små här hemma som inte vill ha täcke på sig.... Kram

    SvaraRadera
  3. Har inte hunnit prova än. Den hänger på tork efter tvätten, så jag har glömt av den. Nu är vi hos Fs föräldrar i helgen utan den, så det blir tidigast nästa vecka. Ska bli spännande.

    SvaraRadera
  4. Provade igår natt första gången. Han blev dock väldigt varm, så jag öppnade upp den flera gånger under natten för jag var orolig att han skulle bli för varm. För övrigt så fungerade den bra, men Dante kommer inte kunna ha den hur länge till som helst för det är inte många centimeter kvar att växa på. Stod ändå att sovpåsen skulle vara för barn från 6 mån - 18 mån, men Dante är ju en stor kille redan.

    Det stod i instruktionen till sovpåsen att detta var en varm sovpåse, så temperaturen i sovrummet bör vara mellan 16 - 20 grader för att den inte ska bli för varm. Fanns sovpåsar i lite tunnare material också. Har sänkt värmen i sovrummet lite nu och ska testa igen någon natt denna veckan.

    SvaraRadera